Kiderült, hogy a brit kormányt már tavaly figyelmeztették a járványra, mégsem reagáltak időben 1

A brit kormánynak már a tavalyi év során a tudomására hozták, hogy szüksége lesz egy akcióterv összeállítására, egy világméretű járvány bekövetkezésének esetére, derült ki egy a Cabinet Office-ból kiszivárgott jelentésből.

Kiderült, hogy a brit kormányt már tavaly figyelmeztették a járványra, mégsem reagáltak időben 3

A 600 oldalas dokumentum, ami egy nemzetbiztonsági kockázatelemzés, az értesülések szerint figyelmeztetett arra, hogy a (koronavírus) járvány valószínűleg igen fertőző és elég gyorsan terjedhet, és még egy közepesen rossz szcenárió is több tízezer ember halálához vezethet és az országnak akár 2 trillió fontos kárt is okozhat. A The Guardian birtokába jutott dokumentum a járványra való felkészülés kapcsán fontosnak tartotta többek közt: a védőruházatok (PPE) felhalmozását, a vírus terjedését követő alkalmazás elkészítését és egy arra vonatkozó tervet, hogy az ország hogyan kezelje a halálozások megemelkedett számát.

Ezen kívül megjelölte a brit állampolgárok külföldi segítségnyújtásának és az Egyesült Királyságba való visszatelepítésének szükségességét, ami egy másik olyan területet, ahol a kormányt igen komoly kritikák érik. A dokumentum, amit Sir Patrick Vallance tudományos főtanácsadó írt alá, kiemelte a súlyos betegség kitörésének pusztító társadalmi és gazdasági hatásait.

A kormány nem volt hajlandó nyilatkozni a kiszivárogtatott dokumentumot illetően, de ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy már a járvány kezdete előtt “proaktívan” elkezdtek felkészülni rá, tanulva az előző évtizedek világjárványaiból. Az ellenzék természetesen folyamatosan kritizálta a kormányt, mondván hogy rettentő lassan kezdtek el válaszlépéseket tenni a koronavírus kezdeti fázisában.

Munira Wilson, a liberális demokraták egészségügyi szóvivője elmondta az The Independent-nek, hogy az egészségügyi dolgozók védőruházatának hiánya “egyszerűen felháborító”, pláne így, hogy a dokumentumból kiderül, hogy még figyelmeztették is őket.

Az NSRA megvizsgálta egy esetleges influenza-járvány vagy egy koronavírus-járvány kitörésének kockázatát, ugyanúgy ahogy a korábbi Sars és Mers vírusok esetében is. A jelentésben az áll, hogy a legrosszabb kimenetel szerint a vírus körülbelül 15 hétig tartana, és a tetőpontja a hatodik és hetedik hét környékén lenne. A tünetek nagyjából a lakosság felénél jelentkeznének, de a betegséget ennél többen is elkapnák, csak lennének sokan olyanok is, akik tünetmentesek maradnak. A riport szerint egy közepesen rossz végkimenetelű járvány áldozatainak száma meghaladhatná a 65 ezer főt a szigetországban, míg az anyagi kár a 2.35 trillió fontot is elérheti.

Akár hónapokba vagy évekbe is telhet a jelentés szerint, mire a brit egészségügy kimászik a járvány okozta gödörből. A kormánypárti szóvivő a dokumentumban lévő adatokat nem kívánta kommentálni, csak azt hajtogatta, hogy a brit kormány a megfelelő időben a megfelelő lépéseket és döntéseket hozta és hozza a vírus megfékezése érdekében és az NHS alkalmazottai pedig minden támogatást megkapnak, hogy rendesen el tudják látni a feladatukat.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után