Március óta nem volt ennyire alacsony a halálozások száma Nagy-Britanniában (friss infók) 1

A legfrissebb, hivatalos statisztikai adatok szerint a vasárnapi nap folyamán újabb 288 ember esett áldozatul a koronavírus járványnak Nagy-Britannia területén. Az egészségügy miniszter által közzétett adat bár szomorú, azért mégis biztató, ugyanis március 30. óta nem volt ennyire alacsony a halálozások száma.

Március óta nem volt ennyire alacsony a halálozások száma Nagy-Britanniában (friss infók) 2

Jonathan Van-Tam főorvos-helyettes azt nyilatkozta az egyik legutóbbi beszédében, hogy “az adatokból most már elég egyértelműen látszik, hogy a koronavírus járvány csúcsán túl vagyunk”. Azonban figyelmeztetett arra is, hogy ez a szám még mindig túl magas, és tovább kell csökkennie, hogy a kormány elkezdje enyhíteni a kijárási korlátozás szabályait.

Ez a szám a kórházakon belüli és kívüli haláleseteket egyaránt magában foglalja. Az Egyesült Királyságban így a vírus miatt elhunytak száma összesen 28 734-re nőtt. A szigetország ezzel a világjárvány által leginkább sújtott országok közt a harmadik helyre ugrott az USA és Olaszország mögött.

A statisztikai adatokat figyelve azonban sajnos látható, hogy az Európa területén a járvány által legsúlyosabban érintett Olaszország és Nagy-Britannia közt a halálozások tekintetében a különbség mindössze 150 főre csökkent. Az olaszoknál a halottak száma ugyanis a legfrissebb adatok szerint 28 884 és ott az elmúlt 1 nap során csak 174 ember vesztette az életét, ami azt jelenti, hogy a szigetország egy-két napon belül az Európában a járvány által legjobban sújtott országgá léphet elő.

Az előző nap folyamán is hasonló, majdnem ennyire alacsony volt a halálozások száma, így a miniszterek és az orvosok is egyaránt bizakodók a helyzet alakulását illetően.

Ami még érdekes az elmúlt 24 órából:

Matt Hancock egészségügyminiszter azt is elmondta, hogy az Egyesült Királyság jelenleg tárgyalásokat folytat a gyógyszeripari óriás Roche nevű vállalattal a Covid-19 antitestes teszt nagyszabású bevezetéséről, amely közel 100% -os pontossággal kimutatja, ha valaki már elkapta a vírust.

Az HM Revenue and Customs által közzétett kormányzati adatok azt mutatták, hogy az Egyesült Királyságban alkalmazott munkavállalók közel negyede megkapta a „furloughed státuszt” az elmúlt két hétben. Ez ugye a fizetések szempontjából nagyon fontos emberek millióinak. Ezzel összesen már 6,3 millió embert regisztráltak Nagy-Britanniában a kormány munkahely-megtartási rendszerébe a munkavállalók és a cégek támogatására.

Eközben Törökország a hétfői nap folyamán bejelentette, hogy a következő néhány napban elkezdik enyhíteni a kijárási korlátozásokat. A török elnök televíziós adásban jelentette be, hogy a fiatalok és az idős emberek elhagyhatják otthonaikat rövid sétákra, de annyi kikötés van, hogy eltérő napszakban tehetik csak meg. Emellett a bevásárlóközpontok, ruhaüzletek és fodrászok újból megnyithatnak majd.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után