Fényes nappal halálra késeltek egy férfit, a járókelők szeme láttára Londonban. A szemtanúk beszámolói szerint, a vérző férfi a földön feküdt egy szúrt sebbel a nyakán, az arra járók pedig megpróbálták csillapítani a vérzést.

Egyikük, Cristina éppen kocsival járt Camdennek abban az utcájában, ahol a támadás történt, és a beszámolója alapján akkor éppen egy nő próbálta elszorítással csillapítani a vérzését az eszméletlen férfinak. „A fekete férfi a földön feküdt, mellette egy nő térdelt és a nyakára szorított egy köteg zsebkendőt. Nem volt körülötte se tömeg, se bárki más – először azt hittem, talán elütötte egy autó, mert olyan közel feküdt az úttesthez, de aztán láttam, hogy a nyakából vérzik. Mire váltott a lámpa, és elindultam, már meg is jelentek a szirénázó rendőrök és mentők.”

A rendőrség nyilatkozata szerint az eset 11:45-kor történt Camdenben, a Granby Terrace melletti Hampstead roadnál lévő kereszteződésben. Mentősök és mentőhelikopter is kiérkezett, de a férfit még a helyszínen halottnak nyilvánították. A helyszínt lezárták, minden járókelőt eltereltek a környékről. Még nem azonosították a halottat, így egyelőre a családját sem tudták értesíteni, de annyit lehet már tudni, hogy a húszas évei elején járhat. Viszont egy 17 éves fiút már letartóztattak az üggyel kapcsolatban.

Azonban nem ez volt az egyetlen ilyen támadás, ami fényes nappal történt az elmúlt napokban. A rendőrség Kelet-Londonban is nyomoz, ahol hétfő délután két férfit lőttek le a nyílt utcákon. Egyikük életéért még küzdenek a kórházban, a másik áldozat pedig „az életét megváltoztató” sérüléseket szenvedett.

A rendőröket a Forest Gate melletti Moore Walkhoz hívták ki délután 3 körül, miután lövöldözést jelentettek be. Ekkor találták meg a két férfit lőtt sebekkel, egyből a kórházba vitték őket. Egy közeli bolt tulajdonosa azt mondta, hogy „a lövések után pár perccel már vagy 100 rendőr lepte el a környéket, őrület volt”.

„Sajnos két fiatal férfit lelőttek az utcáinkon, az egyikük még mindig életveszélyes állapotban van” – mondta a helyi rendőrfőnök. „Extra alakulatokat fogunk a mai este folyamán ráállítani az esetre, mivel félek, hogy lesznek, akik reagálni fognak erre a támadásra, és még több vér fog folyni. Igyekszünk teljes figyelemmel jelen lenni a környéken, és elkapni a tetteseket, valamint megelőzni az esetleges bosszút. Szeretném, ha bárki, aki tud valamit az esetről, jelentkezne, és segítené a munkánkat.”

Az elmúlt hetekben nagyon hasonló, halálos, vagy majdnem halálos kimenetelű támadás volt – Newhamben, Einfieldben, Islingtonban, a Manor Parknál, Elthamban, Peckhamban és Croydonban is voltak fegyveres vagy késeléses incidensek. A legfiatalabb áldozat 15 éves volt.   Forrás Hirdetőknek: [email protected]