Kerékpározók figyelmébe ajánljuk 1

Amennyiben Ön biciklisként balesetet szenvedett, előfordulhat, hogy még a helyszínen sokkos és diszorientált állapotba került. Előfordulhat, hogy más emberek és/vagy járművek is részesei voltak a balesetnek, az ütközés mértékétől függően. Fontos, hogy először a saját biztonságáról gondoskodjon. Ha tud, menjen le az útról, olyan helyre, ahol nincs mások útjában. Üljön le, figyeljen a légzésére egy ideig, hogy fel tudja dolgozni mi is történt.

Kerékpározók figyelmébe ajánljuk 3

Amennyiben valaki már hívott mentőt a helyszínen, azonnal kórházba fogják szállítani. Ha nincs a helyszínen mentő, kérjen orvosi segítséget amilyen hamar csak lehet, legyen ez a háziorvosi rendelő vagy a helyi kórház. Ha a baleset eredményeként csonttörést vagy fejsérülést szenvedett, valószínű, hogy szükség lesz röntgen, MRI vagy CT vizsgálatra. Próbáljon meg minden információt elmondani a kezelőorvosának, hogy a lehető legjobb ellátást tudja Önnek biztosítani.

Bizonyosodjon meg róla, hogy a rendőrség ki lett hívva a baleset helyszínére. Ha Ön megsérült és nem tudja felhívni a rendőrséget, akkor kérjen meg valakit a baleset helyszínén, – akár magát a balesetet okozó felet,- hogy ezt tegye meg. A rendőrség kiérkezés után nyilatkozatot fog felvenni Öntől, a másik féltől és a helyszínen tartózkodó tanúktól.

Készítsen fényképeket a biciklijéről és tartsa meg a biciklit magát, amennyiben szeretne kártérítésért folyamodni a baleset után. Ha a biciklije megrongálódott, egy szerelő meg fogja tudni mondani, hogy javítható állapotba van e, amiről kérjen írásos árajánlatot. Tartson meg minden potenciális bizonyítékot és ruházatot, mert az ügyvédjének szüksége lesz rájuk majd a személyi sérülés bizonyításához.

Amennyiben a balesete részben vagy teljesen egy kátyú miatt történt, készítsen fotókat a kátyú hosszúságáról, mélységéről és szélességéről. Törekedjen arra, hogy a fotókon látszódjanak a környezetben lévő más épületek, tárgyak és útjelzések, megkönnyítve a kátyú jövőbeli beazonosítását.

Kérje el és jegyezze fel a sofőr és a helyszínen lévő összes tanú nevét, telefonszámát, lakcímét, a sofőr/sofőrök rendszámát, valamint a másik fél biztosítójának az adatait. Ne vegyen részt beszélgetésben azzal kapcsolatban, hogy ki volt a hibás, valamint semmiképp ne fogadjon el pénzt a másik féltől. Ez negatív módon tudja befolyásolni jövőbeli kártérítési követelését.

Jelentse be a balesetet biztosítójának és adja meg nekik a másik fél, vagy felek elérhetőségeit, valamint, hogy milyen sérüléseket szenvedett.

Kérjen jogi tanácsot biciklis balesetekre szakosodott ügyvédtől, aki fog tudni Önnek abban segíteni, hogy kártérítési követelést tudjon benyújtani a biztosító Ha szeretné megosztani problémáját személyi sérülésével kapcsolatosan, akkor kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal. Szakemberekből álló csapatunk közel 40 éves tapasztalattal rendelkezik kártérítési ügyek terén, ezért is tudjuk Önnek megszerezni a legmagasabb kártérítési összeget, a lehetőségekhez képest a legrövidebb időn belül. Szolgáltatásainkért cserébe csak sikerdíjat számítunk fel, ami azt jelenti, hogy Önnek semmilyen jellegű anyagi kockázata sincs, mivel nem kérünk előre pénzt az Ön jogi képviseletéért

Elérhetőségek:

Megosztás