"Kemény év jön Nagy-Britanniában..." - a brit miniszterelnök újévi üzenete a szigetország lakóinak 1

2022 kemény év volt, és az Egyesült Királyság problémái sajnos 2023-ban sem múlnak el – figyelmeztetett Rishi Sunak, brit miniszterelnök újévi üzenetében.

"Kemény év jön Nagy-Britanniában..." - a brit miniszterelnök újévi üzenete a szigetország lakóinak 3

Mr. Sunak szerint a kormány “nehéz, de igazságos” döntéseket hozott a hitelfelvétel és az adósság kontroll alatt tartása érdekében. Megígérte, hogy kormánya “az emberek prioritásait helyezi előtérbe”. Azt is mondta továbbá, hogy III. Károly király megkoronázása lehetőséget ad majd az országnak, hogy “büszkén egybegyűljön”.

Az új miniszterelnök egy viharos politikai év vége felé vette át az ország irányítását, miután két elődjét – Boris Johnsont és Liz Trusst – a konzervatív párt a kispadra ültette. A következő évben az új miniszterelnök azzal a kihívással néz szembe, hogy saját képviselőit boldoggá tegye, miközben megbirkózik a megélhetési költségek emelkedésével és a sztrájkok sokaságával számos ágazatban, köztük az egészségügyben és a vasúti dolgozók körében.

Sunak úr elismerte, hogy az elmúlt év nem volt könnyű: “Mikor végre kezdtünk egyenesbe jönni egy példátlan globális világjárványt követően, Oroszország barbár és illegális inváziót indított Ukrajnában.” Azt mondta, hogy a háború “mély gazdasági hatást” váltott ki, amely hatással volt az Egyesült Királyságban élő emberekre, de megígérte, hogy segít a “legsebezhetőbbeknek” a megemelkedett energiaköltségeikkel.

Azt is elmondta emellett, hogy határozott lépéseket tett az NHS várólisták csökkentése érdekében, és küzd az illegális migrációval.

“Nem fogok úgy tenni, mintha minden problémánk megszűnne az új év kezdetével” – mondta Sunak, de hozzátette, hogy “Nagy-Britannia új erőre fog kapni”, miközben továbbra is támogatja Ukrajnát az Oroszország elleni harcban.

Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője újévi üzenetében azt ígérte, hogy pártja 2023-ban a igyekszik majd a változásokra összpontosítani. Az elmúlt évben a Munkáspárt támogatottsága emelkedett, így a párt rendre vezet a konzervatívokkal szemben a lakosság körében. Ez azt jelenti, hogy Sir Keir valószínűleg jobban górcső alá kerül azzal kapcsolatban, hogy mit tenne, ha miniszterelnök lenne. A következő általános választásokat 2025 januárjában kell megtartani, de lehet, hogy korábban is sor kerül rá, ha Sunak úgy dönt.

Az elmúlt évre visszagondolva Sir Keir elismerte, hogy 2022 milliók számára “nagyon kemény év” volt szerte az országban. Az előttünk álló évre tekintve pedig a Munkáspárt vezetője kijelentette, hogy Nagy-Britanniának “igazságosabb, zöldebb, dinamikusabb országgá kell válnia, és vissza akarja állítani a politikába, mint a jót szolgáló erőbe vetett hitet”.

„Ahhoz azonban, hogy ez megtörténjen – mondta –, teljesen új hozzáállásra van szükségünk a politika terén.”

„Az újév egy lehetőség arra, hogy lapozzuk és előre tekintsünk, és bár milliók számára nehéz a helyzet, úgy érzem, lehetséges a változás – ezért reménykedve és optimizmussal tekintek az újévre. Tehát 2023-ra minden jót kívánok minden embernek és családjaiknak. Reméljük, ez az újrakezdések éve lesz – több szempontból is.” – mondta A liberális demokraták vezetője, Sir Ed Davey.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után