Károly király első nyilatkozata a Nagy-Britanniában élőknek a rák diagnózisa óta 1

Károly király szívből jövő köszönetét fejezte ki a nemzetnek az első nyilvános nyilatkozatában, amióta nemrégiben nyilvánosságra hozták, hogy rákot diagnosztizáltak nála.

Károly király első nyilatkozata a Nagy-Britanniában élőknek a rák diagnózisa óta 3

A király köszönetet mondott az Egyesült Királyság lakosságának „a sok támogatásért és jókívánságokkal teli üzenetekért”, amelyeket azután küldtek neki, hogy az egész ország hírt kapott rossz egészségi állapotáról. Charles most Norfolkban, Sandringhamben tölti az idejét, mióta kedden elhagyta a londoni Clarence House-t.

A Buckingham-palota az azt megelőző napon bejelentette, hogy Károly rákkal küzd, de azt nem erősítette meg, hogy pontosan milyen típusú rákról van szó. Ez az első alkalom, hogy a király nyilvánosan is elismerte a diagnózist.

„Szeretném őszinte köszönetemet kifejezni azért a sok támogató üzenetért és jókívánságért, amelyet az elmúlt napokban kaptam” – mondta Őfelsége.

„Mindazok tudják, akiket valaha sújtott a rák, az ilyen kedves gondolatok jelentik a legnagyobb vigaszt és bátorítást. Mindemellett megnyugtató hallani, hogy saját diagnózisom megosztása hogyan segítette elő a közvélemény megértését, és világított rá mindazon szervezetek munkájára, amelyek a rákos betegeket és családjaikat támogatják az Egyesült Királyságban és szerte a világban. Fáradhatatlan törődésük és odaadásuk iránti csodálatom most a személyes tapasztalataim eredményeként még nagyobb. Charles R.”

Károly király első nyilatkozata a Nagy-Britanniában élőknek a rák diagnózisa óta 4

Két nappal ezelőtt Kamilla királynő azt mondta, hogy férje „rendkívül jól van a körülményekhez képest”. Csütörtök este a salisburyi katedrálisban a jótékonysági szervezetek munkájának megünneplésére rendezett különleges ünnepségen beszédet mondott: “Nagyon meghatódott a levelek és az üzenetek láttán, amelyeket az emberek küldtek a világ minden tájáról – ez nagyon jól esett neki.”

A párt egy autóban lehetett látni legutóbb, amint a fővárosból megindultak Sandringham felé Harry herceg röpke 45 percesre sikerült látogatása után. A király vidáman integetett kifelé az autóból a rossz hírek ellenére. Legidősebb fia, Vilmos herceg korábban azt mondta, a család „hálás” az elmúlt hetekben kapott támogatásért.

Egy rövid beszédében ezt mondta: „Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem páromnak és édesapámnak nyújtott kedves szavakat és támogatást, különösen az elmúlt napokban.  Ez nagyon sokat jelent mindannyiunknak.”

A palota közleménye szerint Charles „továbbra is teljes mértékben pozitívan értékeli a helyzetét”, és „várja, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen a feladatai ellátásához”.

“Őfelsége megkezdte a rendszeres kezeléseket, amely idő alatt az orvosok azt tanácsolták neki, hogy halassza el a nyilvánosság előtti feladatokat” – mondta a hét elején a palota szóvivője.

„Ezen időszak alatt Őfelsége továbbra is a szokásos módon folytatja az állami ügyek és a hivatalos papírmunka intézését. Őfelsége úgy döntött, hogy megosztja diagnózisát, hogy elkerülje a felesleges találgatásokat, illetve abban a reményben, hogy elősegítheti a közvélemény támogatását és megértését mindazok irányába, akik rákban szenvednek.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után