Hatalmas káosz uralkodhat el az utakon országos szinten Nagy-Britanniában végig, idén Karácsony és Szilveszter környékén  1

A szakszervezetek 12 napos sztrájkot hirdettek az autópályák dolgozóinak körében Nagy-Britanniában, ami hatalmas káoszt eredményezhet az utakon szerte az országban a mozgalmas karácsonyi és újévi időszak alatt, ráadásul a sztrájkok egybeesnek más ágazatok dolgozóinak munkabeszüntetéseivel is.

Hatalmas káosz uralkodhat el az utakon országos szinten Nagy-Britanniában végig, idén Karácsony és Szilveszter környékén  3

A szervezett fellépés egybeesik a tervezett vasúti sztrájkokkal is, amelyek miatt várhatóan több millió ember kényszerül a közúthálózat használatára, amikor családjukhoz és barátaikhoz utaznak az ünnepi időszak során. A Heathrow-ról induló repülőjáratokon is fennakadások várhatók a földi kiszolgálószemélyzet által ma bejelentett 72 órás sztrájk miatt, amely pedig december 16-án kezdődik.

A PCS szakszervezet ma bejelentette, hogy a National Highways munkatársai, akik az ország útjait tervezik, építik, üzemeltetik és karbantartják, december 16. és január 7. között szakaszos sztrájksorozaton vesznek részt. Mark Serwotka, a PCS főtitkára azt mondta, hogy a fizetés miatti munkabeszüntetések miatt az ország útjain hatalmas dugók alakulhatnak ki, és eluralkodhat a káosz.

„Tudjuk, hogy tagjaink fellépése kényelmetlenséget okozhat azoknak az utazóknak, akik az ünnepi időszakban hozzátartozóikat tervezik meglátogatni, de tagjainkat egy olyan kormány hozta ebbe a helyzetbe, amely nem hallgatja meg a saját dolgozóit” – mondta.

„A megélhetési költségek súlyos válsága miatt megérdemlik, hogy megfelelő fizetést kapjanak az általuk végzett fontos munkáért, amelynek köszönhetően útjainkon az emberek biztonságosan és szabadon közlekedhetnek. A kormány ül a vezető ülésen és abban a helyzetben van, hogy meg tudja állítani ezeket a sztrájkokat azáltal, hogy megadja a fizetésemeléseket.”

A PCS tagjai közül 124 alosztályon és más állami szervben döntöttek a sztrájk mellett a 10 százalékos béremelés és a munkahelyek biztonsága kapcsán. A szakszervezet már bejelentette, hogy a Rural Payments Agency járművezető oktatói és dolgozói munkabeszüntetést terveznek, és az elkövetkező hetekben további sztrájk dátumokat határoznak meg több minisztériumban, beleértve a Belügyminisztériumot is.

A Unite azt is bejelentette, hogy a Menzies magánvállalkozó által a Heathrow repülőtéren alkalmazott 350 poggyászkezelő is 72 órás sztrájkot tart a jövő hétvégén. Sharon Graham főtitkár szerint a repülőtéren komoly fennakadást okozhat a tagok fizetéseivel kapcsolatos vita.

„Ez egy rendkívül jól jövedelmező cég, amely tisztességes fizetési ajánlatot tett munkavállalóinak egy csoportjának, de nem hajlandó hasonló ajánlatot tenni földi kiszolgálószemélyzetének” – mondta.

A Heathrow repülőtér szóvivője ezt mondta: „Tudomásunk van a Menzies kollégái által december 16-18-ig tervezett munkabeszüntetésről. Igyekezni fogunk minimalizálni az utasokra gyakorolt hatást, amennyiben a sztrájk valóban megtörténik.” Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után