Megérkezik a dermesztő téli hideg: -6C és helyenként havazás is lesz Nagy-Britanniában 1

A következő héttől az Egyesült Királyságban hidegebbre fordul az idő, a hőmérséklet pedig helyenként egészen -6 °C-ig süllyed majd, és havazásra is lehet számítani az ország egyes területein.

Megérkezik a dermesztő téli hideg: -6C és helyenként havazás is lesz Nagy-Britanniában 3

Bár a december elejére vonatkozó kilátások még mindig bizonytalanok, a brit meteorológiai intézet szerint a következő napokban a keleti légáramlás állandó, nagyrészt száraz körülményeket és folyamatos ködöt hozhat az ország számos régiójába.

A hétvégét követően a hőmérséklet csökkenni kezd majd a szigetországban, az élénk keleti szél miatt pedig még hidegebbnek érezzük majd az időt. A csípős hideg idő az évszakra jellemző átlag közelében vagy valamivel alatta lesz, a legtöbb helyen nulla fok közelébe esik majd le a hőmérséklet, de sok helyen mínuszokra is lehet majd számítani.

A Met Office egyik meteorológusa, Tony Wardle a következőket mondta: „Az előrejelzések kissé bizonytalannak mondhatók, ahogy a jövő hét felé haladunk, és a modellek szerint két lehetséges forgatókönyv van, ami az időjárást illeti. Folytatódhat a keleti légáramlat, vagy egy északi irányból érkező légtömeg is keresztül haladhat az Egyesült Királyság fölött.”

“Mindkét forgatókönyv hideg időjárást eredményez, de fontos megjegyezni, hogy egyik forgatókönyv sem hoz semmi szokatlant az évnek ebben a szakaszában az Egyesült Királyságban.”

A második forgatókönyv, amely szerint északi légáramlat halad keresztül az országon, világosabb, de hidegebb időjárást eredményezne, és az Egyesült Királyság nagy részén a nappali hőmérséklet nem haladná meg a 0–4 °C-ot, éjszaka pedig  akár -6 °C-is lehet egyes helyeken.

Megérkezik a dermesztő téli hideg: -6C és helyenként havazás is lesz Nagy-Britanniában 4

Bármelyik forgatókönyv valósul meg, hózáporok is várhatók – írja a Met Office –, bár az északi légáramlat esetén nagyobb valószínűséggel fognak előfordulni és az országnak több területén.

A keleti légáramlat által kiváltott hőmérséklet valószínűleg nem lesz olyan hideg, mint az északi légáramlat esetén, az Egyesült Királyság nagy részén nappal 2 és 5, éjszaka pedig -2 és -4 °C között lenne ebben az esetben a hőmérséklet. A megélénkülő keleti szél azonban még hidegebbé teszi a levegőt, érzésre legalábbis.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után