Káosz a Ryanair egyik brit járatán: takonyrészegen tomboló, magukból kikelve bulizó 70 fős csoport tette pokollá a többi utas útját 1

A Ryanair egyik Skóciából induló járatának utasai nem akarták elhinni, amikor egy csapat randalírozó skót valósággal tombolni kezdett a gépen.

Káosz a Ryanair egyik brit járatán: takonyrészegen tomboló, magukból kikelve bulizó 70 fős csoport tette pokollá a többi utas útját 3

A mintegy 70 fős részegen mulatozó csoport bömböltette a zenét egy hangfalból, miközben vodkát kortyolgattak az üvegből, ordibáltak és énekeltek. A fiúkból és a lányokból álló vegyes csoport egyes tangjai még táncoltak és ugráltak is, miközben bömböltették a zenét.

A többi utas elmondása szerint a party az Edinburgh és Ibiza közötti háromórás repülőút során végig, szinte megállás nélkül folyt (csak úgy mint a vodka). Az egyik észak-lanarkshire-i házaspár épp egy pihentető pár napos kikapcsolódásra indult volna, és amikor felszálltak a gépre fogalmuk sem volt, hogy ehelyett „iszonyatos” három órás utazásnak lesznek kitéve.

A nő azt is elmesélte, hogy 58 éves, szívbeteg férjét a mosdóból visszafelé menet egy részeg fiatal inzultálta, aki megütötte a kezét majd beintett neki. Állítólag más utasokat is zaklattak a csoport tagjai és több más embernek is beszólogattak, és még a repülőgép személyzete sem tudott velük mit kezdeni, nem lehetett őket rendre utasítani.

Nyaralásukról hazatérve hivatalos panaszt nyújtottak be a légitársaságnak az eset miatt, de a házaspár november 26-án gyakorlatilag egy sablonos választ kapott a levelére, amelyben a Ryanair „nem vállalt felelősséget, és nem adott garanciát arra sem, hogy ez többé nem fog megtörténni”.

Az 55 éves anyuka azt mondta: „A Ryanair válasza egy vicc volt. Bár nem számítottam másra tőlük, hogy őszinte legyek. Azért utazik az ember velük nyilván, mert olcsók a repülőjegyek, de azért ez még nem ok arra, hogy az utasoknak ilyesmit kelljen átélnie, elviselnie. Az utasok biztonsága kellene, hogy legyen az első.”

„Egyáltalán nem voltak képesek kontrollálni a helyzetet, így eluralkodott a káosz. Szörnyű volt az egész attól a perctől kezdve, hogy felszálltunk. Körülbelül 70-en voltak, akik mind ugyanarról a területről származtak. Dörömböltek, ütötték a gép falát belülről, levették a felsőjüket, és vedeltek megállásnélkül. A Ryanair utaskísérői meg csak akkor mentek oda hozzájuk, amikor még több italt szolgáltak fel nekik.”

A káosz pedig tovább folytatódott, amikor a gép rossz időjárás közepette készült leszállni.

Az egyik utas, aki szintén ki volt akadva hozzátette: „Amikor leszálltunk, vihar volt, ami ráadásul elég komoly volt. A légiutas-kísérő valósággal ordibált a hangszórón keresztül, hogy üljön le mindenki, különben a gép nem fog leszállni, mert még akkor is mindannyian álltak… A repülőtéren nem várta őket a rendőrség.”

„Hatalmas balhéba is torkollhatott volna, mert többen nekimentek az embereknek, és egyes embereknek pedig az arcába kiabáltak. Valóságos háború alakulhatott volna ki azon a gépen. Értem én, hogy számítani kell egy kis bulira ha oda mész, és ezt meg is értem. De a férjemmel nehéz évünk volt, sok szomorú dologgal, ezért úgy gondoltuk, elmegyünk és lazítunk kicsit. Leszálltunk a járatról, és  szinte egyszerre azt mondtuk: „Te jóó Isten, azonnal igyunk valamit”.

A pár megfogadta, hogy soha többé nem repül a Ryanairrel.

A Ryanair ezt válaszolta az incidens kapcsán: „Egy utascsoport ezen az Edinburghból Ibizára tartó járaton a többi utast zavaró viselkedést tanusított a felszállás után. A feszültség oldására és az utasok zavarásának minimalizálása érdekében a személyzet a repülés során számos bejelentést tett, és nem volt hajlandó két alkoholos italnál többet adni egyik utasnak sem. Az utasok a leszállás előtt felhagytak zavaró magatartásukkal, és a gép biztonságosan leszállt Ibizán.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után