Tegnaptól £5000-os büntetés jár Nagy-Britanniában, ha megfelelő indok nélkül akarjuk elhagyni az országot 1

A szigetország lakói nem kevesebb, mint 5000 font pénzbírsággal sújthatók, ha ésszerű magyarázat nélkül hagyják el az Egyesült Királyságot a hétfői naptól hatályban lévő új koronavírus-szabályok értelmében.

Tegnaptól £5000-os büntetés jár Nagy-Britanniában, ha megfelelő indok nélkül akarjuk elhagyni az országot 3

 

Hétfőn nyilvánosságra hozták a következő hónapokra vonatkozó korlátozások pontos jogszabályait, amik részletesen taglalják az ütemtervet, amely fokozatosan kivezeti az országot a lockdownból, és remélhetőleg ezzel együtt a koronavírusból is. Az új törvények március 29-én léptek hatályba.

A külföldre történő utazás a jelenlegi körülmények között a legtöbb esetben már tilos, csak néhány kivételes indokkal hagyhatjuk el Nagy-Britanniát, de az új törvények értelmében minden nem létfontosságú külföldi utazás tiltva is marad egészen június 30-ig, sőt komoly pénzbírsággal is sújtják, aki megszegi ezeket a szabályokat.

A törvény szerint „senki sem hagyhatja el Angliát, hogy az Egyesült Királyságon kívüli úti célra utazzon, vagy hogy egy olyan helyen tartózkodjon, vagy olyan helyre menjen, ahonnan az Egyesült Királyságon kívülre lehet utazni”, elfogadható ésszerű magyarázat nélkül. Az aki megszegi ezeket a szabályokat, 5000 fontig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Emellett 200 font font bírságot szabnak ki már akkor is, ha nem töltjük ki az utazási nyilatkozat űrlapját – ahol meg kell adni személyes adatainkat és az utazás okát -, mielőtt el akarnánk hagyni az Egyesült Királyságot. Az utazási tilalom nem vonatkozik azokra, akik a Channel Islands-re, az Isle of Man-re vagy az Ír Köztársaságba mennek, kivéve, ha az nem a végső célállomás.

Kivételek közé tartoznak a külföldi utazás tekintetében  mindazok, akiknek munkájuk, tanulmányaik, jogi kötelezettségeik miatt kell utazniuk, vagy szavazniuk kell, vagy ha ingatlant adnak el vagy bérelnek ki, vagy valamilyen gyermekgondozási okból, vagy szülés miatt, vagy haldokló rokonhoz vagy közeli hozzátartozóhoz látogatnak el, vagy temetésen, vagy közeli hozzátartozó esküvőjén kell megjelenni, vagy egészségügyi okokból kell utazniuk. Tehát a kivételeknek egész hosszú sora lehetővé teszi, hogy külföldre menjünk, de csak úgy nyaralni, vagy a rokonokat meglátogatni egyelőre nem lehet…

A tüntetések ismét engedélyezett kivételek lesznek a jogszabályok szerint a csoportos összejöveteleket tiltó korlátozások alól, ha azokat üzleti, állami vagy politikai testület vagy más csoport szervezi, mindaddig, amíg a szervezők megteszik a „szükséges óvintézkedéseket”, amelyek valószínűleg olyan intézkedéseket is tartalmaznak, mint például annak biztosítása, hogy az emberek maszkot viseljenek és tartsák be a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

A szabályok lehetővé teszik a diákok számára, hogy a húsvéti ünnep alatt hazautazzanak. Az új szabályok, amelyekről csütörtökön szavaz a brit Parlament, lényegében felváltják a korábbi készültségi szintes rendszert. Az ütemterv részleteit itt találod.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után