Ma 1 éve, hogy először rendelték el a lockdownt Nagy-Britanniában: a járvány eddig számokban 1

A koronavírus miatt bevezetett korlátozások „egyszer és mindenkorra” enyhülni fognak – nyilatkozta Boris Johnson, utalva arra, hogy szigorításoktól már remélhetőleg nem kell tartani. Az Egyesült Királyság ma „ünnepli” a járvány miatt bevezetett első lockdown kezdetének 1 éves évfordulóját.

Ma 1 éve, hogy először rendelték el a lockdownt Nagy-Britanniában: a járvány eddig számokban 3

A miniszterelnök “őszinte részvétét nyilvánította mindazoknak, akik elvesztették szeretteiket” a koronavírus miatt. Beszédében Mr. Johnson elmondta, hogy a járvány miatt már (a hivatalos statisztikák szerint) összesen 126,172 ember veszítette életét, és azt is hozzátette, hogy az Európában kialakulóban levő harmadik hullám „a szigetország partjait is elérheti”.

Az Egészségügyi Alapítvány elemzése szerint a vírus minden áldozata átlagosan nagyjából 10 évet vesztett el életéből, ami egyben azt is jelenti, hogy a vírus miatt közel 1.5 millió évnyi élet veszett el csak az ország területén.

A halálesetek mellett a nemzet szélesebb körű egészségi állapotát is súlyosan érintette a vírus.  Milliók várakoznak műtétre, köztük rákos betegek tízezrei is. Félelmek vannak emellett arra vonatkozólag is, hogy egy mentális egészségügyi válság van kialakulóban és hogy az egyre növekvő egyenlőtlenségek miatt, a szegényebb közösségek egészségi állapota rengeteget romlott.

Az Egészségügyi Alapítvány becslései szerint a férfiaknál durván 825 000, míg a nőknél 670 000 „életév” veszett el az eddig elhunytaknál összesen. Annak ellenére, hogy az Anglia szegényebb részein élők várható élettartama alacsonyabb, kétszer akkora eséllyel haltak meg a Covid-19 miatt, vagyis 45 százalékkal több „életév” veszett oda a régiók legszegényebb 20 százalékában.

Kedden délben egy perces néma csenddel emlékezett meg az ország az elmúlt 12 hónapban elvesztett emberekre.

A járvány kezdete óta több, mint 4 millió ember tesztje lett pozitív, de valójában ennél jóval magasabb lehet a víruson átesettek száma. Mostanra már több mint 300 000 beteg vár kezelésre több mint egy éve az NHS várólistáján, amin összesen jelenleg 4,7 millióan vannak, amire eddig soha nem volt példa. 2020 folyamán a rákos betegekkel foglalkozó jótékonysági szervezetek becslése szerint összesen 44 000-rel kevesebb embert tudtak kezelni a betegség miatt.

A brit gazdaság támogatásának és a furlough rendszer működtetésének költségei az Egyesült Királyságnak több mint 407 milliárd fontjána került eddig. Az államadósság ezzel a GDP 98%-ára emelkedett, amire a 60-as évek óta nem volt példa.

„Az elmúlt 12 hónap hatalmas károkat okozott mindannyiunk számára, és őszinte részvétemet szeretném nyilvánítani azoknak, akik elvesztették szeretteiket. Ma, az első lockdown 1 éves évfordulója alkalom arra, hogy átgondoljuk kicsit az elmúlt egy esztendőt – hazánk történelmének egyik legnehezebb periódusát.”

„…Mindannyian kivettük a részünket, függetlenül attól, hogy a frontvonalban dolgoztunk nővérként, a vakcina előállításában segédkeztünk, vagy akár csak azzal, hogy otthon maradtunk a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. Az országban élő minden ember együttes erőfeszítésének köszönhető az hogy rengeteg életet megmentettünk, az NHS-t megvédtük, és lassan de biztosan megkezdhettük a korlátozások feloldását.” – mondta Boris Johnson, miniszterelnök az évforduló alkalmából tartott egyik beszédében.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után