child benefit universal credit

A SEGITHETEK.UK vezető tanácsadói összefognak, hogy válságmenedzsmenttel segítsék a családokat, magánszemélyeket annak érdekében, hogy a válság ideje alatt mindenki megteremthesse a jövőbeni nyugodt élete alapjait és egy jobb értékrendű, kiegyensúlyozott, felelősségteljes társadalomban élhessünk mindnyájan tovább.

A BIZTOSITAS.UK vezető tanácsadójával készült riportból idéztünk korábbi cikkünkben ami itt olvasható. Az említett cikk végén olyan kérdések vannak felsorolva amit most mindenkinek érdemes feltenni saját maga számára és a válaszok szerint cselekedni.

Most nem a kivárás, hanem a cselekvés ideje érkezett el. A változtatás nem egy hosszú folyamat, hanem egy pillanat,egyetlen döntés eredménye. Igyekezzen most mindenki helyesen dönteni, mert ez kollektív felelősségünk.

Mai kérdések:
  • Mit választok? A Pán sípjára hallgatok és erősítem a pán-démiát, a pánikot,a félelmet vagy a szívemre hallgatok és erősítem a bizalmat, a megnyugvást és a szeretetet az életben?
  • Mit választok? Kifelé figyelek vagy befelé figyelek? Meditálok vagy hezitálok?
  • Még egyszer: Mit választok? Cselekszem és előidézem a jobb irányú változást az életemben vagy csak várok tétlenül?
  • Minek szurkolok? Annak, hogy álljon minden vissza úgy ahogy eddig volt vagy mindent elkövetek annak érdekében, hogy a jelenlegi állapot után máshogyan, felelősségteljesebben, nyugodtabban éljem az életemet és biztosítsam magam és családom békés, nyugodt életét?
  • Tanulok-e ebből a helyzetből és tudom-e, hogyha nem tanulok akkor lehet, hogy hamarosan újra ebbe a helyzetbe kerülök?

(ilyen és hasonló kérdéseket érdemes feltennünk mindennap, amelyeken keresztül választ is kapunk az életünkben – javasolják az emberi természet ismerői)

A SEGITHETEK.UK tanácsadóinak jelmondata, mely alapján most cselekszenek és segítenek másoknak:
„Mi nem csak biztosítunk, hanem igyekszünk biztosítani a mindennapi nyugalmadat azáltal, hogy olyan döntéseket hozhass, mellyel biztosíthatod saját magad és szeretteid anyagi-és lelki biztonságát! – és ezt komolyan is gondolják, ezért tanácsadóik felkészültségét garantálják.” Várják az összehangoltan cselekedni képes tanácsadók további jelentkezését.

Akik a BIZTOSITAS.UK honlapon feliratkoznak a hírlevélre azok folyamatosan értesülhetnek a legaktuálisabb, hasznos információkról és hamarosan egy ingyenes online pénzügyi képzést is elindítanak a nyitott és fejlődni képes angliai magyarok számára, hogy a jövőben ne fordulhasson elő az a káosz ami most előállt.

Sajnos nagyon sok köztünk a megmondó,okoskodó és az irigy ember akik a közösségi oldalakon a hozzászólásaikkal a legtöbbször csak nehezítik mások életét, mert
NEM TUDJÁK, HOGY MIT NEM TUDNAK és azt hiszik, hogyha elolvasnak egy cikket akkor ők már eléggé tájékozottak. Márpedig ebben a gyorsan változó, kihívásokkal teli világban az a hozzáállás, hogy az információkat így szerezzük be az csak bonyolítja az életünket. Sokan hencegnek azzal, hogy megosztják a kormány honlapján található információkat, de nem gondolnak azokra az emberekre akik még magyarul sem értenék meg azokat a szövegeket, hiszen nincs benne jártasságuk és ez így természetes, nem is kell mindenkinek mindenhez érteni. Jó lenne ha mindenki legalább ahhoz értene amit csinál és nem terhelné az embereket és az internetet az okoskodásokkal.

Ne pazaroljuk az időnket az ilyen tevékenységekre, helyette valóban képezzük magunkat vagy kérjük szakértők tanácsát. Sajnos sok könyvelő is képes egy rosszul fordított cikk alapján rosszul informálni a nagy közönséget. A könyvelők sem mindentudók, egy ügyvéd sem mindentudó, egy biztosítási tanácsadó sem az, egy közgazdász sem tud mindent, de ha ők is képzik magukat az aktuális témákban és ha összehangoltan képesek dolgozni akkor mindent tudhatnak ahhoz, hogy a legjobb tanácsot kaphassuk.

Az elmúlt időszakban nagyon sokan keresték meg a BIZTOSITAS.UK tanácsadóit és tapasztalataikat hallgatva az alábbiakra szeretném felhívni a figyelmet, egyúttal tájékoztatni az olvasókat az Universal Credit és a Child Benefit-tel kapcsolatosan:

FONTOS!

Nem elég arra várni, hogy majd megkapjuk a fizetésünk 80%-át, mert NAGYON SOK A BUKTATÓ! Nem tudjuk, hogy egyáltalán mikor kapjuk meg és hogyan, de ADDIG IS AZ UNIVERSAL CREDITET havonta kaphatjuk és azt nem kell visszatéríteni akkor sem ha mondjuk 3 hónap múlva egy összegben megkapjuk az elmaradt bérünket, legfeljebb abban a hónapban nem kapunk Universal Creditet. Nem tudhatják most sokan azt sem, hogy a cégük vagy az ügynökség nem fog-e megszűnni, és akkor mi lesz azokkal akik most nem igényelték meg az Universal Creditet? Amennyiben mégis kitalálnák, hogy vissza kell fizetni a megelőlegezett támogatásokat, annak részleteit majd később fogják velünk közölni, addig is viszont meg van a mindennapi kenyerünk. Elvileg, jelenleg ezek vissza nem térítendő támogatások!

Nagyon sok családnál derült ki az, hogy az elmúlt években is havonta akár jelentős összegű Universal Creditre lettek volna jogosultak és nagyon sokan még a Child Benefitet sem igényelték meg. Amikor megkapják az ingyenes számítást a BIZTOSITAS.UK szakértőitől akkor meg csak kapnak a fejükhöz, és az a jellemző reakció, hogy eddig nem volt rá szükségünk, de most jól jönne az a jó pár ezer font tartalék ami most ott lehetne akár a gyermekek egyik megtakarítási számláján.

Ennek a jelenlegi állapotnak az az egyik eredménye, hogy sokan akár jobban is élhetnek és máshogyan állhatnak az ilyen ügyekhez és a jövőben akár több pénzből is gazdálkodhatnak havonta, mert nagyon sok családnak elég sok kiegészítés, rendszeres támogatás jár.

A vezető tanácsadó elmondta: „ Ma Angliában kivitelezhető többek álma, hogy az apa dolgozik csak és az anyák otthon gondoskodnak a családról, akár 2-3 gyermekről is, egészséges ételeket fogyaszthatnak és boldog életet élhetnek. Az anyák kiegészíthetik jövedelmüket vagy növelhetik önbecsülésüket akár egy részmunkaidős-vagy otthonról végezhető munkával.” Az érdeklődők ehhez is kaphatnak ingyenes tippeket, tanácsokat!

És akkor álljon itt is a BIZTOSITAS.UK honlapon szereplő általános információ közérthető formában, egyszerűen:
Az UNIVERSAL CREDIT (korábban: Housing benefit, Child Tax Credit, Income Support, Working Tax Credit, Jobseeker’s Allowance ) egy olyan állami támogatás, amire azok jogosultak, akik:

  • Angliában élnek
  • év felett, de nyugdíj korhatár alatt vannak
  • kevés a jövedelmük vagy kiestek a munkából
  • háztartásuk megtakarítása (vagyona vagyis pénz és ingatlan is) max. £16,000

Az Universal Credit a korábban adott sok különféle Benefit-eket váltja fel, egyesíti.
Az hogy mi számít ‘kevés’ jövedelemnek, az az egyéni körülményektől függ.
Ha valaki csak részmunkaidőben dolgozik és/vagy van legalább egy gyermeke, annak mindenképpen érdemes regisztrálni. Ez egy vissza nem térítendő támogatás, ami az elfogadást követően havi szinten érkezik, és családonként akár több száz fontot is jelenthet. A támogatás összegének kiszámítása kicsit bonyolult mert sok összetevős, de az egyéni körülmények ismeretében a BIZTOSITAS.UK tanácsadói viszonylag pontosan előre tudják kalkulálni – ebben most mindenkinek INGYEN segítenek.

Példa: egy 1 gyermekes családban, ahol csak az egyik szülő keres havi nettó £1700-ot, a másik munkanélküli, a lakbér £850, a támogatás összege kb. £430 havonta. Ugyanebben a családban, ha a kereső szülő is elveszíti a munkahelyét, a támogatás összege kb. £1300-ra emelkedhet.

Egyéni vállalkozók is igényelhetik, így azok akik a jelenlegi krízisben elveszítették a jövedelmüket, elsősorban innen számíthatnak segítségre, ha nincs munkanélküliség esetére szóló rövid távú jövedelempótló biztosításuk.(jelenleg ennek a kötését a biztosítók felfüggesztették). Hosszú távú jövedelempótló biztosítás (betegség-és baleset esetére) MÉG elérhető!

Az Universal Credit online igényelhető a gov.uk weboldalon.

Amennyiben valakinek személyes segítségre van szüksége az igényléshez, azt angol nyelven ingyenesen megkaphatja a Citizens Advice-tól, ahol együtt meg is elvégezhetik az igénylést.

Magyar nyelvű segítséget a regisztrációhoz és az ügyintézéshez a SEGITHETEK.UK tanácsadói tudnak nyújtani telefonon, illetve interneten keresztül egy jelképes díj ellenében.

A Child Benefit gyermekenként járó támogatás, a gyermek 16 éves koráig (ha iskolába jár 20 éves korig). A támogatás összege az első gyermek után heti £20.70,
minden további gyermek után fejenként heti £13.70.
Ez 16 év alatt £17,222.40 az első gyermeknek, illetve annyival több amennyivel emelkedik. Amennyiben most egy szülő azt gondolja, hogy nincs rá szüksége, akkor is azt javasoljuk, hogy tegye félre akár a gyermek részére egy megtakarítási számlára, mert az egyszer még jól jöhet a tanulmányokhoz, a felnőtt élet kezdetéhez vagy nehezebb időkre. Bővebb tájékoztatás angol nyelven, és igénylőlap megtalálható a gov.uk weboldalon.

Az elmúlt időszak legnagyobb tanulsága:
Nagyon sokan hosszú ideje élnek és dolgoznak Angliában. A legtöbben a családjukkal élnek itt, sokaknak a gyermekeik is már itt születtek. Nem hibáztatunk senkit, mert tudjuk, hogy mindenkinél más az oka annak, hogy eddig nem gondoltak arra, hogy egy ilyen vagy hasonló helyzetre nem biztosították családjuk biztonságát. Az angliai biztosítások a világon egyedülálló lehetőséget nyújtanak az angliai magyarok számára és vétek ezzel nem élni.

Életbiztosítással minden szülőnek rendelkeznie kell! – mondja a BIZTOSITAS.UK vezető tanácsadója aki még azt a kijelentést is bátorkodik megfogalmazni, hogy
„ a mi életbiztosításunk lehet, hogy a gyermekeink nyugdíját fogja megoldani, amihez egészségesen és sokáig érdemes élnünk, viszont ha ez mégsem sikerülne akkor gyermekeink fiatalon veszíthetik el szüleiket és a gondos szülő erre az esetre előre gondoskodik gyermekei anyagi boldogulásáról”
Aki már rendelkezik életbiztosítással annak viszont szinte évente érdemes azt felülvizsgálni, hogy mire annyi idősek lennénk, hogy már nem tudunk azon könnyen változtatni addigra a legjobb biztosítással rendelkezzünk.

ÉBRESZTŐ! Talán még időben szólunk!!! 2020.03.28-án.
Most kössetek ÉLETBIZTOSÍTÁST és/vagy Kritikus Betegségek esetére szóló biztosítást, ami kiterjeszthető a gyermekekre is akár 22 éves korig.
Kérjetek ingyenes ajánlatot a BIZTOSITAS.UK honlapon keresztül sürgősen!
Mivel nem tudjuk, hogy milyen idők jönnek, írjuk a példákat:
31 éves fiatalember – 50 éves korig kötött minimáldíjas Kritikus Betegség biztosítást
5 fontért, több mint 12ezer font kifizetésre és 50 éves korig kötött életbiztosítása 6 fontért több mint 120ezer fontot fizet halál esetén.

MOST MÉG van olyan biztosító ahol még elérhető olyan biztosítás ami kórházi tartózkodás esetén fizet napi díjat, 6-7 nap után. Van amelyik kifizeti a kritikus betegség biztosítást ha 10 egybefüggő napot vagy intenzíven vagy ha a koronavírus bármely szövődménye miatt olyan betegséged lesz ami szerepel a biztosító listájában, akkor az egy összegben és adómentesen kifizetésre kerül. A kifizetendő díj összege a havi díjtól függ, tehát te mondod meg, hogy mennyit szentelsz erre a biztonságra.

Rövid távú jövedelempótló biztosítások kötését is most felfüggesztették.
A meglévő biztosításokat érdemes felülvizsgálni, mert sokan most feleslegesen fizetik a magas összegű korábban kötött biztosításukat, helyette jobban járnának egy új Élet-és Kritikus betegség biztosítással vagy egy új jövedelempótló biztosítással betegség-és baleset esetére ami hosszú távra, nyugdíjig szól.

A krízis után ezeket a biztosításokat felülvizsgáljuk, bővítjük, emeljük vagy lecseréljük annak megfelelően, hogy kinek mikor mi a legmegfelelőbb.

Ingyenes biztosítási tanácsadással, Universal Credittel kapcsolatosan és bármilyen segítségkéréssel az alábbi elérhetőségeken fordulhattok szakemberekhez:

www.BIZTOSITAS.UK
www.SEGITHETEK.UK
a honlapok tartalma folyamatos feltöltés alatt van
Tanácsadó partnerek jelentkezése: email@efront.hu
Tanácsadás, ajánlatkérés: biztositas@fromme.uk
TELEFONSZÁM, S.O.S. vonal: 07 898 250 629
(legyetek türelmesek, sok az érdeklődő, ezért érdemes a honlapon visszahívást kérni)
Facebook: Angol Biztositasok

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után