boris johnson kijárási tilalom koronavírus

Boris Johnson levélben szól a brit lakossághoz, amelyben arra kéri a Nagy-Britanniában élőket, hogy maradjanak otthonaikban, amíg ez a nemzeti vészhelyzet tart. Emellett azt is megemlíti, hogy szigorításokra is sor kerülhet hamarosan, a kijárási tilalmat illetően, hogy a koronavírust sikerüljön mielőbb megfékezni.

Levelében Mr. Johnson egyebek közt arra is kéri a lakosságot, hogy tartsák be azt a szabályt mely szerint ne menjünk más ismeretlen emberek közelébe, amíg a vírus el nem múlt. Fontos ugyanis, hogy a fertőzöttek száma ne nőjön tovább, mivel az NHS kapacitása is véges.

Mint a napokban kiderült, maga a miniszterelnök is elkapta a koronavírust, és jelenleg Downing Street-i rezidenciájában különítette el magát.

A miniszterelnök levele a lakossághoz:

Arra írok, hogy tájékoztassam Önt a koronavírus elleni küzdelem helyzetéről. Alig pár hét leforgása alatt a mindennapi élet drámaian megváltozott ebben az országban. Mindannyian magunkra, és a környezetünkre nézve is érezzük a koronavírus hatását.

Teljesen megértem a helyzet súlyosságát, amelyet ez a vírus okoz mindannyiunk életében, vállalkozásában és munkahelyén. De amit tettünk feltétlenül szükséges a jelen körülmények közt, egyetlen nagyon egyszerű ok miatt. Ha túl sok ember betegszik meg egyszerre, az NHS nem lesz képes megbirkózni a helyzettel. Ez emberek életébe kerül. Le kell lassítanunk a betegség terjedését és csökkentenünk kell a kórházi kezelésre szoruló emberek számát, hogy a lehető legtöbb életet megmenthessük.

Éppen ezért egyetlen egyszerű utasításunk van csak mindenki számára: Maradjon otthon!

Ne találkozzon olyan barátokkal vagy rokonokkal, akik nem laknak az otthonában. Csak nagyon korlátozott célokra hagyhatja el otthonát, például élelmet és gyógyszert vásárolhat, napi egyszer kimozdulhat testmozgás céljából, vagy ha sürgős orvosi ellátásra szorul. Utazhat a munkája miatt is, de ha tud, otthonról kell dolgoznia.

Amikor elhagyja otthonát, mindig igyekezzen arra vigyázni, hogy két méternél ne menjen közelebb másokhoz. Fontos, hogy ezek a szabályok be legyenek tartva, ezért aki megszegi őket azt a rendőrség meg fogja büntetni, a nagyobb csoportosulásokat pedig feloszlatni.

Tudom, hogy sokan rettentően aggódnak a rájuk és családjukra gyakorolt ​​pénzügyi hatások miatt. A kormány mindent megtesz, hogy segítsen. A levélhez csatolt kis útmutatón részletesen leírtuk, hogy milyen támogatások elérhetők, illetve, hogy mik a szabályok, amiket be kell tartania mindenkinek. A kezdetektől fogva azon vagyunk, hogy a megfelelő lépéseket, döntéseket hozzuk meg a vírus megfékezésére. Amennyiben pedig szükségessé válik, ne férjen hozzá kétség, szigorúbb intézkedéseket és szabályokat léptetünk életbe, ha a szakértők és az egészségügyi szakemberek azt tanácsolják, hogy ez a helyes döntés.

Fontos számomra, hogy megértsük egymást – tudjuk, hogy a helyzet rendszerint rosszabbra fordul, mielőtt jobbá válna. De mi a megfelelő előkészületeket hajtjuk végre, és minél inkább követjük a szabályokat, annál kevesebb ember veszíti el az életét és annál hamarabb normalizálódhat az élet. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki azon dolgozik, hogy legyőzzük a vírust, különösképp a fantasztikus NHS és egészségügyi szektor munkatársainak Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország szerte.

Nemzetünk eme nehéz pillanataiban még egyszer nyomatékosan arra kérnék mindenkit, hogy maradjunk otthon, védjük az NHS-t és ezáltal mentsünk életeket.

Sajnos a vírus továbbra is terjed a szigetország területén és a szombati adatok szerint már 1019 a halálos áldozatok száma, míg a fertőzötteké 17089. Világszinten a fertőzöttek száma már 607 ezer fő, a koronavírusban elhunytaké pedig 28000 fölött van.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után