Jó hír az utazni vágyóknak: olcsóbbá akarják tenni a kötelező Covid teszteket Nagy-Britanniában 1

Boris Johnsont arra szólították fel, hogy maximalizálja a nemzetközi utazásokhoz szükséges PCR -tesztek költségeit, hogy a tengerentúli nyaralások, vagy épp rokonlátogatások ne váljanak olyan luxussá, amelyet csak a leggazdagabb családok engedhetnek meg maguknak.

Jó hír az utazni vágyóknak: olcsóbbá akarják tenni a kötelező Covid teszteket Nagy-Britanniában 3

Az Egyesült Királyságba érkező személyek rendszeresen több száz fontot kell, hogy kifizessenek a Covid -tesztekért, és sokan panaszkodnak a túl magas árakra, a késve megérkező eredményekre és a rossz ügyfélszolgálatra.

A kormány honlapján megtalálható, a kormány által jóváhagyott tesztek listájának elemzése azt mutatja, hogy a teszteket áruló cégek mindössze 11 százaléka kínálja azokat 50 font alatti áron, a legolcsóbbak pedig 20 font körül mozognak. A teszteket értékesítő cégeknek viszont mintegy 24 százaléka több mint 200 fontot kér el értük (ami brutálisan sok).

A PCR -tesztek átlagosan 75 fontba kerülnek a nyaralóknak fejenként az Egyesült Királyságban – ez nagyjából a duplája az azonos típusú teszteknek más európai országok áraihoz viszonyítva -, de egyes cégek csaknem 400 fontot is elkérnek értük.

Azoknak az embereknek, akik az Egyesült Királyságba borostyán- és zöld listás országokból térnek vissza, egyetlen PCR-tesztet kell vásárolniuk, azoknak pedig, akik nincsenek beoltva, és az elmúlt 10 napban borostyán-listás országban voltak, két tesztet kell elvégezniük, az érkezést követő második és a nyolcadik napon. PCR -tesztekre ráadásul indulás előtt is szükség van, ha bizonyos országokba akarunk eljutni az Egyesült Királyságból.

Az Independent értesülése szerint sajnos vannak olyan cégek, amelyek hibás aktiválási kódokkal  adják a PCR -teszteket, ami haszontalanná teszi azokat, vagy olyan cégek, amelyek nem válaszolnak az e -mailekre és a telefonhívásokra, de olyan cégek is vannak bőven, amelyek a teszteredményeket nem küldik vissza időben, vagy egyáltalán.

Sajid Javid egészségügyi miniszter tegnap arra kérte a versenyfelügyeleti hatóságot (Competition and Markets Authority), hogy végezzen egy „gyors, és magas szintű felülvizsgálatot a PCR-utazási tesztek piacának kapcsán”, hogy lehetővé tegye a brit kormány számára, hogy még a nyári szünidő vége előtt cselekedjen az ügyben.

Eközben a The Times megbízásából készült egy másik, a YouGov által elvégzett közvélemény -kutatás, amely szerint tízből csaknem hét ember, vagyis durván 67 százalék támogatja a vakcina felajánlását 12 és 15 év közötti gyermekeknek. Csak 13 százalék ellenzi az ötletet, míg 20 százalék nem foglalt állást.           Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után