Jó hír a maszkviseléssel kapcsolatos szabályok kapcsán Nagy-Britanniában 1

A legfrissebb értesülések szerint jó eséllyel eltörölhetik a maszkviselésre vonatkozó szabályokat a boltokban és az irodákban a szigetországban a következő hónaptól, ha minden a terv szerint alakul.

Jó hír a maszkviseléssel kapcsolatos szabályok kapcsán Nagy-Britanniában 3

A National Economy Recovery Taskforce tervei szerint a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályok is megszűnhetnek ezzel egy időben. Boris Johnson pedig a szerdai nap folyamán jelezte, hogy az otthoni munkavégzésre vonatkozó útmutatás (vagyis, hogy aki csak teheti, dolgozzon otthonról) szintén érvényét veszíti majd június 21-gyel.

Egyes források szerint azonban a buszokon, vonatokon és a metrón a maszkok viselése továbbra is kötelező maradhat még egy darabig, de hogy meddig, azt nem lehet tudni. A kormány jelenlegi tervei szerint a lockdown feloldásának utolsó lépcsőjeként június 21-től megnyitnak majd az éjszakai szórakozóhelyek is, illetve a bevezetett intézkedések utolsó morzsái is eltörlésre kerülnek… bár a most felröppent hírek szerint így mégis csak lesznek kivételek.

A korlátozások egyébként a következő hétfőn is enyhülnek (május 17.), és hogy pontosan milyen szabályok módosulnak, és kerülnek eltörlésre, arról itt olvashattok bővebben.

Mindeközben az oltási program is jól halad Nagy-Britanniában. Az oltás első adagját már 35.7 millióan kapták, meg, míg durván 18.4 millió ember már túl van mind a két oltáson. Jelenleg a 38-39 éves korosztály van soron, ami az oltást illeti. A tudósok egyébként azt állítják, hogy a nyár folyamán a vírus szinte teljesen vissza fog húzódni, és mire újra jön a tél, az oltási programnak köszönhetően a lakosság és az egész ország már sokkal felkészültebb lesz.

Ugyanakkor ezzel párhuzamosan a kormány sürgősségi tudományos tanácsadó csoportja (Sage) rendkívüli ülést tart csütörtökön, hogy megvitassa az indiai variáns gyors terjedését és az ezzel kapcsolatos teendőket az Egyesült Királyságban – írja a Telegraph. George Eustice, a környezetvédelmi miniszter elismerte, hogy az Egyesült Királyságban egyes régiókban igen gyorsan terjed az új variáns, és nem zárta ki helyi lockdown-ok bevezetésének lehetőségét sem.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után