Jelentősen, még a tervezettnél is jobban megemelkedtek a jegyárak a Ryanairnél 1

A Ryanair a repülőjegyeinek ára jelentős mértékben megemelkedett a legtöbb utas bánatára, azok után, hogy a nyár folyamán rekordszámú utas repült az angliai magyarok által is jól ismert és sokat használt fapados légitársasággal.

Jelentősen, még a tervezettnél is jobban megemelkedtek a jegyárak a Ryanairnél 3

Az egy évvel ezelőtti árakhoz képest az átlagos viteldíj nem kevesebb, mint 24%-kal 58 euróra (50,27 GBP) emelkedett – számolt be a Ryanair a 2023/24-es pénzügyi év első felére vonatkozó eredményeiben. Michael O’Leary, a fapados légitársaság vezérigazgatója az év elején azt mondta, hogy a viteldíjak nagy valószínűséggel nem emelkednek 20%-nál nagyobb mértékben, de leginkább egy 10-15%-os emelkedés a legesélyesebb.

A Ryanair teljes bevétele 8,58 milliárd euró (7,43 milliárd font) volt a szeptember végéig tartó hat hónap során. Ugyanakkor az utasok száma meghaladta a 105 milliót a vizsgált félévben az “erős” húsvéti és a rekord nyári forgalomnak köszönhetően. A következő 10 évben a Ryanair – Európa legnagyobb utasszámú légitársasága – évi 300 millióra kívánja növelni a szállított utasok számát.

Mindeközben a cég legfrissebb előrejelzései szerint a mostani adóév márciusi végére rekordnyereség várható. A Ryanair hétfőn közölte, hogy 1,85 milliárd euró (1,6 milliárd GBP) és 2,05 milliárd euró (1,77 milliárd GBP) közötti adózott nyereségre számít, ami jóval meghaladja a 2018-as 1,45 milliárd eurós (1,25 milliárd GBP) korábbi rekordot.

Az adózott eredmény már 59%-kal magasabb, mint egy évvel korábban, 2,18 milliárd euró (1,88 milliárd GBP) a szeptemberig tartó hat hónapban. Ennek eredményeként a Ryanair először fizet osztalékot részvényeseinek. A befektetők részvényenként 0,35 eurót (0,30 GBP) kapnak, ami a jövő év februárjában és szeptemberében kibocsátandó 400 millió eurós (346,6 millió GBP) teljes kifizetés egy része.

A Ryanair 300 új gép megvételéről kötött megállapodást a Boeinggel, ami közlése szerint rekord méretű amerikai megrendelés egy ír cégtől. A vállalat azonban aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a jövő év nyár előtti 57 gép leszállításából akár 10 is eltolódhat a következő télig.

A Boeinggel kötött megállapodás 150 darab 737 MAX 10-es repülőgépből álló flotta megrendeléséről szól, és további 150 darabot terveznek majd rendelni 2027 és 2033 között.

A magas infláció és kamatlábak szélesebb körű gazdasági környezete miatt azonban a Ryanair most arra számít, hogy a fogyasztók kiadásai elmaradnak majd az előzetes becslésekhez képest az elkövetkező hónapokban.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után