Kepes András a brit fővárosba érkezik, és mesél nekünk a nőkről és a férfiakról 1

Kepes András a brit fővárosba érkezik, és mesél nekünk a nőkről és a férfiakról 3

December 3-án maga Kepes András érkezik Londonba, hogy rólunk beszéljen. Rólunk, azaz nőkről és férfiakról! A Stage in London színpadán Magyarország egyik legkedveltebb és legtöbbet látott riportere mesél.

Kepes András egy személyben megannyi ember: író, riporter, televíziós műsorvezető, dokumentumfilmes és egyetemi tanár. Rendkívül szerény, figyelmes és alázatos mind a hivatása, mind a nézői és olvasói felé, s ez teszi őt méltán népszerűvé.

Ő a halk szavú riporter, akinek kellemes hangjára örömmel figyelünk oda. E visszafogott, halk beszéd mögött azonban nehéz gyermekkor rejtőzik, ugyanis csupán hétéves volt, amikor a szülei a nővérével együtt intézetbe adták. Meghökkentő ugyan, de megváltás volt ez mindannyiuknak, ugyanis így szabadultak ki a társbérletből, ahol előtte laktak, és ahol áldatlan állapotok uralkodtak.

A szülők pedig így kerültek Szíriába és Libanonba dolgozni, másfél év után mentek vissza gyermekeikért, és vitték őket magukkal. Innentől kezdve végre újra együtt élt a család, s Kepes András ekképp több országban járt iskolába: Magyarországon, Libanonban és Argentínában. Egyetemi tanulmányait az ELTE-n végezte, mégpedig spanyol, magyar és esztétika szakon, majd a kalifornai Stanford Egyetemen folytatta a postgraduális képzést, doktori fokozatát pedig a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerezte meg.

Az egyetem első évében már feleségül vette első feleségét. Állítása szerint soha nem volt csajozós típus. Mint egy barátjával szellemesen megállapították, úgy csajoznak, hogy dögnek tettetik magukat, és megvárják, míg a csajok rájuk szállnak. Ez működőképes módszernek tűnik, hiszen Kepes András jelenleg a harmadik feleségével él, és hat gyermeke van.

Szakmai karrierje 50 évvel ezelőtt kezdődött: 25 évesen debütált a Magyar Rádióban, majd a Televízióhoz szerződött, ahol olyan műsorai voltak, mint a Stúdió ’80, az Apropó, a Desszert, a Könyvjelző, vagy később a Világfalu. A nyolcvanas évektől kezdve már íróként is számon tartják. Tucatnyi könyvet írt, eleinte főként riportkönyveket, legutóbbi művei: a Tövispuszta, az Istenek és emberek és a nemrégiben megjelent Két macska voltam című regényei, valamint irodalmi esszéi a Világkép, és A boldog hülye és az okos depressziós már szépirodalmi művek. Londoni előadása után dedikálja majd a helyszínen megvásárolható könyveit.

Kepes András a brit fővárosba érkezik, és mesél nekünk a nőkről és a férfiakról 4

Az írás és a televíziós műsorok mellett 2008 óta egyetemi tanárként is megtalálta a helyét, nemcsak magyar, hanem amerikai egyetemeken is rendszeresen előad. Jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem professor emeritusa.

Munkája elismeréseként Táncsics Mihály-díjat, Príma-díjat és Pulitzer-emlékdíjat vehetett át, valamint a Magyar Érdemrend tiszti-keresztjével is kitüntették.

Diákjai és kollégái egyaránt elismerik tudását és emberségét. Az emberekhez való viszonya rendkívül egyszerű: nem minősíteni és megváltoztatni akar másokat, hanem megismerni a viselkedésük mozgatórugóit. Az emberi természet megismerése számára az igazi kihívás, és ebben a nők kiismerése kitüntetett helyet élvez. Már gyermekként sokat tanult erről, nővérének köszönhetően. Tudja, hogy milyen a női lélek, és jól ismeri a női érzékenységet. Mint mondta, ,,A történelemben többnyire a férfiak a hősök. A személyes életünkben a nők”.

A mi személyes életünkben azonban Kepes András is a hősök egyike, aki oly sokat tud a világról, és ezt meg is osztja velünk. Legközelebb december 3-án a Szent István Házban.

További információk az előadásról és online jegyvásárlás a Stage in London honlapján és Facebook oldalán!

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után