Itt van, hogy Nagy-Britannia mely városaiban isznak alkoholt a leggyakrabban az emberek - a te lakóhelyed rajta van? 1

Egy felmérés alapján készített térkép felfedte, hogy az Egyesült Királyság mely városai a „legpiálósabbak”, vagyis ahol a legtöbben fogyasztanak el legalább egy alkoholos italt minden áldott nap.

Itt van, hogy Nagy-Britannia mely városaiban isznak alkoholt a leggyakrabban az emberek - a te lakóhelyed rajta van? 3

A DrinkWell által készített felmérés szerint a Bristolban élők isznak a legtöbbször, ott ugyanis a megkérdezettek 81%-a nyilatkozott úgy, hogy legalább egy italt elfogyaszt naponta. Utánuk a londoniak zártak az „előkelő” második helyen. A fővárosban élők 75%-a gurít le minden este legalább egy pohárkával, Manchester pedig alig lemaradva a harmadik helyre került 74%-kal.

Wales fővárosa, Cardiff a negyedik helyet csípte el 68%-kal, míg sokakat meglepő módon a skót városok lejjebb helyezkednek el a listán Glasgow például csak a 12. helyen zárt. A válaszadók 38%-a mondta azt, hogy a hathetes nyári szünet alatt minden este legalább két alkoholos italt elfogyaszt.

Ez azt jelenti, hogy a britek csaknem 40%-a túllépi az ajánlott heti maximum mennyiséget. Két nagy pohár bor vagy két magasabb alkohol tartalmú sör hat egységnek felel meg, ami heti 42 egységet jelent. Viszonyításképp, az Egyesült Királyság kormánya jelenleg mindössze heti 14 egység elfogyasztását javasolja maximum.

Itt van, hogy Nagy-Britannia mely városaiban isznak alkoholt a leggyakrabban az emberek - a te lakóhelyed rajta van? 4

Nagy-Britannia „legpiálósabb” városai – a lakosság mekkora része iszik meg legalább egy alkoholos italt minden nap

 1. Bristol – 81%
 2. London – 75%
 3. Manchester – 74%
 4. Cardiff – 68%
 5. Norwich – 66%
 6. Birmingham – 63%
 7. Southampton – 63%
 8. Leeds – 62%
 9. Newcastle – 62%
 10. Nottingham – 62%
 11. Sheffield – 61%
 12. Glasgow – 59%
 13. Edinburgh – 59%
 14. Liverpool – 52%
 15. Belfast – 52%

Nos, ti mit gondoltok? Szerintetek mi a helyes sorrend? Más városokat is feltennétek a listára? A ti városotok is rajta van?   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után