Ismét veszélyben a nyári nyaralások, és külföldi utazások lehetősége a Nagy-Britanniában élők számára 1

A nem létfontosságú nemzetközi utazások engedélyezése májustól egyre kevésbé tűnik reálisnak Nagy-Britanniában, mivel a Covid-19 fertőzések száma Európában ismét nő, állítják bizonyos kormánypárti források. Az Európában megint gyorsan emelkedő esetszámok miatt egyre többen azon aggódnak, hogy a harmadik hullám az Egyesült Királyságot is elérheti.

Ismét veszélyben a nyári nyaralások, és külföldi utazások lehetősége a Nagy-Britanniában élők számára 3

Boris Johnson, brit miniszterelnök május 17-ét tűzte ki a lehető legkorábbi időpontnak arra, hogy az emberek külföldre utazhassanak, anélkül, hogy visszatérésükkor karanténba kellene vonulniuk. Miután azonban kiderült, hogy Spanyolországban, Franciaországban, Németországban és Lengyelországban is nő a fertőzések száma, egyes kormányzati források úgy vélik, hogy a kitűzött dátum irreális, és a korlátozásoknak még a nyár folyamán is maradniuk kell.

„Májusban a lakosság jelentős hányada még mindig nem lesz beoltva, és természetesen a gyermekek sem fogják megkapni addigra az oltóanyagot. Az a gondolat, hogy a külföldi utazás lehetősége májusban hirtelen mindenki számára elérhetővé válik, egyre kevésbé reális.” – nyilatkozta az egyik, magát megnevezni nem kívánó forrás.

Az Európában egyre növekvő esetszámok új országos lockdownokat eredményeztek Franciaországban és Lengyelországban. Lengyelország például szombaton három hétre bezárta a nem alapvető fontosságú üzleteket, a szállodákat, a kulturális és sportlétesítményeket. Franciaország részleges lockdownt vezetett be az ország 16 régióban is, miután 24 órán belül nem kevesebb, mint 35 000 új esetet regisztráltak.

Olaszország nagy részét szintén újra lezárták. Az iskolák és üzletek is bezártak, az éttermek pedig csak elvitelre árulhatnak, miután az esetek csaknem megduplázódtak az elmúlt egy hónap folyamán. Angela Merkel szintén arra figyelmeztetett, hogy újra lockdown intézkedések várhatóak, mivel Németországnak is „be kell húznia a vészféket”.

Németország arra is felhívta a figyelmet, hogy az oltóanyag bevezetése túl lassú ütemben halad a harmadik hullám elkerüléséhez, miután már 13 uniós ország is felfüggesztette az AstraZeneca oltást, mivel attól tartott, hogy az vérrögöket okoz. Ugyanakkor Németország, Olaszország, Franciaország, Spanyolország és Hollandia is azok közé az országok közé tartozik, amelyek újrakezdték az AstraZeneca oltások beadását, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) biztonságosnak ítélte azt.

A tudományos tanácsadók egyre jobban aggódnak amiatt, hogy az Európa területén elindulni látszó harmadik hullám heteken belül az esetek számának drasztikus növekedéséhez vezethet az Egyesült Királyságban is. A Sürgősségi Tudományos Tanácsadó Csoport (SAGE) óvatos megközelítést javasolt a brit kormánynak a legfrissebb hírek tükrében, de nem szorgalmazta Boris Johnson ütemtervének megváltoztatását.

Bár a brit felnőttek több mint fele már megkapta legalább az első adag koronavírus vakcinát, aggodalmak vannak azzal kapcsolatban, hogy a dél-afrikai variáns, amely jelenleg Franciaországban van terjedőben, átterjedhet az Egyesült Királyságra is. Úgy tudni, hogy az AstraZeneca vakcina sokkal kevésbé hatékony a dél-afrikai „mutáns” ellen, bár még így is megakadályozza a betegség súlyosabb tüneteit.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után