Sajnos Londont újra megbénítják az elégedetlen alkalmazottak, méghozzá 48 órára, melynek köszönhetően nemcsak a hétvégére tervezett utazásaink nehezednek meg, de jó eséllyel hétfő reggel sem lesz egy leányálom munkába menni. A fontos tudnivalókat röviden összefoglaltuk nektek.

tube

Miért lesz a kétnapos sztrájk a mostani hétvégén?

Az RMT szakszervezetének alkalmazottai azért nem fognak dolgozni, mert problémájuk van az állomások modernizálásának terveivel, és a jegyirodák megszűnésével, ami miatt ugye elég sok embernek megszűnik a munkája.

Pontosan mikor lesz a sztrájk?

A 48 órás leállás szombat este 9-kor fog kezdődni (február 6-án), és hétfő este 9-ig fog tartani (február 8.). Ez egyben azt jelenti, hogy a hét első napján a munkába menetel és a hazaút várhatóan zsúfoltabb, lassabb és stresszesebb lesz, mint lenni szokott.

Milyen vonalakart és közlekedési eszközöket fog érinteni a hétvégi sztrájk?

Ami jó hír, hogy a leállás nem lesz teljes, viszont a vonalakon komoly késésekre lehet majd számítani, és lesznek olyan megállók is amik egyáltalán nem nyitnak ki, később nyitnak, vagy korábban zárnak a megszokottnál. A buszok, a villamosok és a trolik nem lesznek érintve, illetve csak olyan formában, hogy feltehetően többen fogják ezeket az eszközöket választani alternatív megoldásként. A TfL szóvivője egyébként azt mondta, hogy a biztonság kedvéért a forgalmasabb vonalakon extra buszjáratok fognak közlekedni a sztrájk ideje alatt. Még nincs minden veszve, ugyanis ilyenkor a tárgyalások az utolsó pillanatig zajlanak, és amíg nem állnak fel a felek a tárgyalóasztaltól, addig van esély rá, hogy sikerül megállapodni.

A sztrájkról majd itt fogtok tudni naprakész információkat kapni, a tfl twitter oldalán. Ha érdekesnek, hasznosnak tartod a híreinket, akkor a képernyő alján a kis csengőre kattintva a „settings” menüpont alatt pipáld be a kis négyzetet, és mindig azonnal értesülni fogsz a friss hírekről, állásajánlatokról, és azokról a dolgokról, amik hasznosak lehetnek számodra.    Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára