Iskolás gyerekeket szállító buszon elrejtőzve jutottak be migránsok Angliába 1

Két migráns férfit találtak egy franciaországi iskolai kirándulásról hazatérő autóbusz csomagterében a poggyászok közt, akik így próbáltak a gyerekekkel teli járműben elrejtőzve bejutni Nagy-Britanniába.

Iskolás gyerekeket szállító buszon elrejtőzve jutottak be migránsok Angliába 3

A gyerekek, a tanáraik és a szüleik is, akik éppen arra vártak, hogy összeszedjék őket, elképedve fogadták a látványt, amikor felnyílt a busz csomagtere és meglátták a táskák közt a húszas éveik elején járó két férfit. A képen az egyik fiatal férfi látható egy halom bőrönd és hátizsák közt a raktérben.

A Hampshire-i rendőrséget a Totton nevű faluban található Hounsdown School-hoz hívták ki, ahol szombaton a buszos kirándulás véget ért. A busz 13-14 éves diákokat szállított, akik most jöttek vissza a háromnapos kirándulásukról, amely során a Calais-tól körülbelül 20 mérföldre délre fekvő Boulogne Egyetemre látogattak el többek közt.

A calais-i Eurotunnelen keresztül tértek vissza az országba, de az továbbra sem világos, hogy pontosan mikor és hogyan szálltak fel az illegális bevándorlók az autóbuszra. Az egyik anyuka, aki épp az iskolánál várt, hogy elhozza a gyermekét a kirándulás után, a következőket mondta a BBC-nek:

„A lányom egyszer csak odarohant hozzám, és azt mondta: „Te jó ég, emberek ülnek ott, ahol a bőröndök vannak”. Nyilvánvalóan ez egy rendkívül aggasztó szituáció, mert 36 gyerek volt a buszon, és senki sem tudta, hogy az a két férfi odalent van.”

Iskolás gyerekeket szállító buszon elrejtőzve jutottak be migránsok Angliába 4

“Megértem, hogy ezek a bevándorlók egy jobb életre vágynak, de nem túl jó ötlet egy gyerekekkel teli buszt választani.”

Több szülő a közösségi médiában fejezte ki megdöbbenését a történtek után. „Teljesen elképesztő jelenet volt, ahogy elkezdenénk kipakolni a csomagokat és valaki ott ül, miközben a gyerekek azt várják, hogy elhozhassák a csomagjaikat” – mondta az egyik férfi.

A Hampshire police megerősítette, hogy a rendőrség is kiment a helyszínre, de letartóztatásra nem került sor.

Az egyik rendőr ezt mondta: „Február 10-én, szombaton 17:15 előtt hívtak bennünket, hogy két embert találtak a tottoni Hounsdown Schoolnál, akik valószínűleg illegális bevándorlók. A rendőrség kiment a helyszínre. Nem történt letartóztatás az ügy kapcsán.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után