Ilyenek a szupermodern új buszok Londonban, napfénytetővel, telefontöltőkkel és telefontartókkal is felszerelve 1

Megérkeztek a napfénytetővel, fahatású padlóval, mobiltelefon-tartókkal és egyedi töltőpontokkal ellátott, elektromos meghajtású emeletes buszok a brit fővárosba. Az új csúcsmodern tömegközlekedési eszközöket mindenki nagy örömmel fogadta.

Ilyenek a szupermodern új buszok Londonban, napfénytetővel, telefontöltőkkel és telefontartókkal is felszerelve 3

A 63-as új buszok hivatalos pénteki üzembe helyezése azonban egy figyelmeztetéssel együtt érkezett, ugyanis nem lesz pénz a flotta teljes lecserélésére – hacsak a Transport for London nem kap a kormánytól hosszú távú támogatását a főváros közlekedési hálózatának továbbfejlesztéséhez. A nemrég meghosszabbított „mentőprogram” ugyanis jövő pénteken jár le.

A 63-as útvonalán közlekedő zéró emissziós új buszok közül az elsőket tavaly decemberben mutatták be, és a hírük hamar elterjedt a közösségi oldalakon, például a TikTokon, mivel az utasok hitetlenkedve ámuldoztak az új szuper funkciók láttán. A King’s Cross és a Honor Oak között közlekedő 63-as vonalán a jövő hónap végéig összesen 29 új buszt akarnak üzembe helyezni.

Ilyenek a szupermodern új buszok Londonban, napfénytetővel, telefontöltőkkel és telefontartókkal is felszerelve 4

A buszok magas háttámlájú ülésekkel, a fejtámlák háttámláján található stop gombokkal és a következő megállóhelyet, valamint a busz- és metróhálózat esetleges késéseit megjelenítő digitális képernyőkkel is el lettek látva.

Az idősebbek vagy épp a kismamák számára külön fenntartott ülések eltérő színekkel vannak jelölve. Nagyobb a kerekesszékesek és a babakocsik számára elkülönített terület, és a CCTV kamerákat is továbbfejlesztették, hogy nagyobb felbontású felvételeket készítsenek az utasbiztonság javítása érdekében. A buszokat Scarborough-ban az Alexander Dennis brit autóbusz-cég építette, és az Abellio London üzemelteti.

A TfL vezetői azonban azt mondják, hogy október 31. óta nem tudtak új autóbuszokat rendelni a finanszírozás bizonytalansága miatt. Gareth Powell, a TfL egyik vezetője szerint összesen 25 útvonal, mintegy 400 millió font értékben vár újbóli pályáztatásra.

Ilyenek a szupermodern új buszok Londonban, napfénytetővel, telefontöltőkkel és telefontartókkal is felszerelve 5

A TfL szerint a 63-as vonalán közlekedő új buszok „jól mutatják, hogy milyen lehet az autóbuszok jövője”, ha pénzügyi segítséget kapnak az elöregedett dízelbuszok forgalomból való eltávolításához. Az útvonalon az utasok száma egyébként mostanra már közel van a járvány előtti szinthez. Jelenleg több mint 650 nulla kipufogógáz-kibocsátású busz közlekedik Londonban. A TfL célja a teljes flotta átalakítása 2034-ig.

Seb Dance, a közlekedésért felelős alpolgármester így nyilatkozott: „Nagyszerű látni, hogy a 63-as vonalán bevezették ezt a tisztább, biztonságosabb és 100 százalékban elektromos új autóbusz-flottát. Mivel az útvonalon az utasok száma lassan visszatér a járvány előtti szinthez, ezek az új buszok jelentős szerepet fognak játszani abban, hogy a londoniak újra nagyobb kedvvel használják a járatainkat. Sajnos azonban nem fogunk több ilyen buszt látni az utakon, ha a TfL a finanszírozás hiánya miatt hanyatlásnak indul.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után