Ilyen még nem volt a háború kezdete óta! Nagy-Britannia katonai helikoptereket küld Ukrajnába 1

Nagy-Britannia a háború kezdete óta először küld helikoptereket Ukrajnába – jelentette be a brit védelmi minisztérium. Ben Wallace védelmi miniszter elmondta, hogy Oroszország inváziója óta ez lesz az első alkalom, hogy pilótával működő katonai légijárműveket küldenek a háború sújtotta országba.

Ilyen még nem volt a háború kezdete óta! Nagy-Britannia katonai helikoptereket küld Ukrajnába 3

A BBC értesülése szerint három Sea King helikoptert biztosítanak az ukránok számára, amelyek közül az első már meg is érkezett Ukrajnába. Wallace, aki Oslóból jelentette be a hírt, ahol szövetségeseivel találkozik, hogy megvitassák Kijev folyamatos további katonai támogatását, hozzátette, hogy az Egyesült Királyság további 10 000 tüzérségi lőszert is küld az országnak.

Mindez azután történik, hogy Rishi Sunak miniszterelnök az ukrán fővárosban tett látogatást és egy új, 50 millió font értékű védelmi segélycsomagot jelentett be az ukrán csapatok támogatására, amely 125 légvédelmi fegyvert és egyéb katonai felszereléseket tartalmaz az iráni drónok elleni küzdelemhez.

Az Egyesült Királyság az Egyesült Államok után a második legnagyobb támogatója Ukrajnának. Mr. Wallace Oslóból beszélve azt mondta, hogy Ukrajnának nyújtott támogatása „megingathatatlan”. Ez a hír egy olyan bejelentést követett, miszerint a britek további 1000 föld-levegő rakétát is küldenek Ukrajnába.

Nagy-Britannia téli felszereléseket is küld az ukrán csapatoknak, a hőmérséklet ugyanis Ukrajna egyes részein akár -20 fokra is csökkenhet. Ez magában foglal többek közt speciális  hálózsákokat és matracokat, valamint direkt a hideg időjáráshoz fejlesztett ruházatot.

Oslóban Wallace a HMS Queen Elizabeth hajó fedélzetén találkozik a Northern Group csoport tagjaival. A csoport az Egyesült Királyság által vezetett kezdeményezés az észak-európai országok közötti védelmi stratégiák terén való együttműködésre.

A Wallace úrral egyenértékű pozíciókat betöltő politikusok az ukrajnai helyzetről, valamint Svédország és Finnország NATO-tagsági kérelméről fognak beszélni a térség biztonságáról szóló általános beszélgetés részeként.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után