A brit miniszterelnök Ukrajnába ment személyesen találkozni Volodymyr Zelensky ukrán elnökkel újabb katonai támogatásról tárgyalni 1

Rishi Sunak Ukrajnába utazott, hogy találkozzon Volodimir Zelenszkij elnökkel, és megerősítse a háború sújtotta ország számára egy újabb, jelentős „légvédelmi csomag” érkeztét.

A brit miniszterelnök Ukrajnába ment személyesen találkozni Volodymyr Zelensky ukrán elnökkel újabb katonai támogatásról tárgyalni 3

Mr. Sunaknak ez az első látogatása a régióban, mióta a múlt hónapban miniszterelnök lett, és elődje, Boris Johnson nyomdokaiba lép, aki személyes barátságot ápolt Ukrajna jelenlegi vezetőjével. Az 50 millió font értékű csomag 125 légvédelmi fegyvert és egyéb hadi technológiákat tartalmaz a halálos iráni drónok elleni küzdelemhez, beleértve több tucat radar és drónellenes hadviselési eszközt.

Mindez nem sokkal a védelmi miniszter által a hónap elején bejelentett több, mint 1000 új légelhárító rakétából álló legutóbbi csomag után. A hét elején Sunak arra is használta a G20-ak találkozóját Balin, hogy sürgesse a világ többi vezetőjét, hogy lépjenek fel keményebben az orosz agresszióval szemben.

Sunak úr azt mondta: „Nagy-Britannia tudja, mit jelent a szabadságért harcolni.” „Mi Végig veled leszünk.” – írta Zelenszkij elnöknek egy tweetben.

Folyamatos támogatásának ígéretével Johnson és Liz Truss nyomdokaiba lép az új miniszterelnök. A Downing Street egyik szóvivője pedig azt mondta: “A miniszterelnök ma Ukrajnában tartózkodik első látogatásán Kijevben, hogy találkozzon Zelenszkij elnökkel, és megerősítse számára az Egyesült Királyság folyamatos támogatását.”

Hivatali idejének végére Johnsont sokat gúnyolták mondván, hogy hivatalos telefonhívásokat intéz az ukrán vezetővel, csak azért hogy megkísérelje a saját népszerűségét növelni odahaza.

A hét elején Sunak elítélte Oroszországot Ukrajna inváziója miatt. Kijelentette, hogy az Egyesült Királyság továbbra is támogatja az ukránokat abban, hogy megvédjék magukat az orosz invázióval szemben, és segít abban, hogy Kijev erős pozícióba kerüljön, amikor majd végre úgy döntenek, hogy itt az ideje a béketárgyalásoknak.

Azt mondta a vele Balira utazó újságíróknak, hogy mindent elárul a tény, hogy Vlagyimir Putyin orosz vezető kihagyta a világ vezetőinek csúcstalálkozóját.

“Oroszország pária országgá válik, és nincs itt, hogy felelősséget vállaljon azért, amit csinál. De én most ki fogom használni az alkalmat, hogy kihangsúlyozzam, mennyire elítélem, amit csinálnak.” – mondta a brit miniszterelnök.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után