Ilyen lesz az új papír pénz Nagy-Britanniában, de mi lesz az összes régi bankjeggyel, amin még a királynő van? 1

A Bank of England bemutatta a Károly király képét ábrázoló új bankjegyek dizájnját. Charles portréja a vadonatúj 5, 10, 20 és 50 GBP-os polimer bankjegyeken is ott lesz majd, amelyeket fokozatosan vezetnek be 2024 közepéig.

Ilyen lesz az új papír pénz Nagy-Britanniában, de mi lesz az összes régi bankjeggyel, amin még a királynő van? 3

A bankjegyek hátoldalain látható híres brit személyekben nem lesz változás, azok ugyanazok maradnak a tervek szerint mindegyiken, miközben Charles képe jelenik majd meg a királynőé helyett az új „papír pénzek” átlátszó részén is.

A néhai királynőt ábrázoló összes meglévő bankjegyeket továbbra is használhatjuk majd, egyelőre mind törvényes fizetőeszköz marad, és továbbra is a szokásos módon fizethetünk majd velük.

Ilyen lesz az új papír pénz Nagy-Britanniában, de mi lesz az összes régi bankjeggyel, amin még a királynő van? 4

A környezetre gyakorolt és pénzügyi hatások minimalizálása érdekében az új bankjegyeket csak az elhasználódott régi bankjegyek pótlására és az igényeknek megfelelő mennyiségben nyomtatják majd.

Mindeközben a postákon több millió 50p-s érmét kaptak már szintén Charles képével ellátva.

Ilyen lesz az új papír pénz Nagy-Britanniában, de mi lesz az összes régi bankjeggyel, amin még a királynő van? 5

Közel 4,9 millió darabot várhatóan a karácsonyi időszakban kezdenek el forgalomba hozni és használni fizetőeszközként, amikor a vásárlók vásárolnak vagy leveleket adnak fel.

Az érme hátoldala vagy „írás” oldala II. Erzsébet királynő életére és hagyatékára emlékezik, egy olyan mintával, amely eredetileg az 1953-as koronán jelent meg.

Ilyen lesz az új papír pénz Nagy-Britanniában, de mi lesz az összes régi bankjeggyel, amin még a királynő van? 6

Körülbelül 9,6 millió 50p-s érme kerül majd forgalomba fokozatosan a keresletnek megfelelően.

Ilyen lesz az új papír pénz Nagy-Britanniában, de mi lesz az összes régi bankjeggyel, amin még a királynő van? 7

Andrew Bailey, a BoE vezére így nyilatkozott: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Bank kiadja új bankjegyeink dizájnját, amelyeken III. Károly király portréja lesz látható. Jelentős pillanat ez, hiszen a király csak a második uralkodó, aki bankjegyeinken szerepel. Az emberek hamarosan használhatják majd ezeket az új bankjegyeket, amint 2024-ben forgalomba kerülnek.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után