Eldőlt, hogy melyik tervet valósítja meg a londoni önkormányzat, a Temze fölött átívelő új hídra kiírt pályázatra befutó ötletek közül.

nineelms2

A győztes dizájn egy dán cég elképzelése lett, amit a korábban négy fő esélyesre leszűkített tervek közül választott ki a város vezetősége. A becslések szerint a projekt 43 millió fontba fog kerülni összesen. A híd Nine Elms és Pimlico között fog megépülni és biciklis és gyalogos forgalom átengedésére lesz alkalmas.

A híd megépítése egyben része a Temze déli partjának felújításának. A wandsworthi önkormányzatnak még ugyan jóvá kell hagynia a nyertes terveket, de ez minden kétséget kizáróan meg is fog történni.

nineelms

Miután ez megtörtént, a pályázatot megnyerő Bystrup Architecture Design and Engineering nevű céget megkérik majd, hogy csinálja meg London első autómentes hídjának részletes terveit az önkormányzat számára.

A végső döntés meghozatalában részt vevő Graham Stirk azt nyilatkozta, hogy nagyon nehéz dolguk volt, de a Bystrup és partnereik volt az a cég, aki mind megvalósíthatóság, mind összeszedettség, mind pedig szépség szempontjából a legmeggyőzőbb elképzeléssel állt elő.

nineelms3

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen fontos, új építményt tervezhetünk London számára. Óriási lehetőség ez az egész cég számára. Az elejétől fogva az volt az elképzelésünk, hogy egy elegáns benyomást keltő hidat tervezzünk. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy mi tervezhetjük meg a brit főváros első, csak gyalogosok és biciklisek számára épülő hídját.”

A végső döntés november 30-án születik meg, de a jelek szerint a tervezés minden bizonnyal hamarosan kezdetét veheti. A kritikusok szerint napi 18,000 extra biciklis és gyalogos fogja ellepni a parton lévő St George’s Square-t, ami szerintük nem tesz majd jót a rendezett, „csinos” kis parkos övezetnek. Akárhogy is, de a híd elég szép és biztos sokat fog dobni a környék látványán, továbbá a közlekedést is meg fogja könnyíteni a két part közt.    Forrás: http://www.alphr.com/