Így vetettek véget a kommandósok a terroristával vívott túszharcnak Sydneyben (videó) 1

Kommandós elitalakulat vetett véget a túszdrámának Sydney belvárosában 16 órányi tárgyalás, és vesztegzár után. Az iszlamista fegyveres túszejtőn kívül legalább egy ember életét vesztette a tűzharc során.

Police Hostage Situation Developing In Sydney

A túszejtő, aki 16 órával ezelőtt több tucat alkalmazottat és vásárlót ejtett foglyul Ausztrália fővárosának üzleti negyedében, egy iráni menekült volt. A rendőrség az egész belvárost vesztegzár alá helyezte, miután a reggeli órákban egy, a belvárosban lévő Lindt kávézóban fegyvert fogott a jelen lévőkre, és kényszerítette őket, hogy egy fekete iszlamista zászlót tartsanak az ablakban.

_79736726_sydney_cafe_hostages2_624map

Az elkövető indítékait egyelőre homály fedi, mindössze annyit lehet tudni, hogy a speciális erők akkor rontottak be az épületbe, amikor a túszejtő odabent elkezdett lövöldözni.

Helyi idő szerint hajnal 2 órakor (londoni idő szerint 15:00) néhány túsz kimenekült az épületből. Néhány perccel később kommandósok hada sorakozott fel a bejáratnál és taktikai bénító gránátokat dobtak a kávézóba, majd tüzet nyitottak.

https://www.youtube.com/watch?v=QM1mKDn3HNc

A drámai eseményeket a TV élőben közvetítette. Londoni idő szerint 14:48 a rendőrség hivatalosan is bejelentette, hogy a tűzharcnak vége. A jelentések szerint a túszejtő és egy túsz életét vesztette. Sok túsz kórházi ápolásra szorul. A videofelvételek és a szemtanúk jelentései alapján több súlyos sérültet is mentősök kezeltek a helyszínen.

_79742369_025127450-1

A fegyveres férfi egy bizonyos Man Haron Monis (49), egy 1996-ban politikai menedékjogot kapott menekült volt. Egy weboldalon úgy írt magárol, mint aki áttért a Sunni Islam hitre. Az egyik követelése egy iszlamista fekete zászló volt, amit a túszokkal kirakatott az ablakba.

Tony Abbott miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy sokkoló, hogy valaki politikai indíttatásból túszokat ejt.

Forrás: BBC News

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után