Emeletes vonatok jöhetnek Londonba stílusosan az emeletes buszok mintájára 1

London vezetése emeletes vonatok bevezetésével tervezné csökkenteni a nap legforgalmasabb óráinak emberpróbáló tömegnyomorát a város legforgalmasabb vonalainak szerelvényein.

64645_train2amsterdamjoshua

Az emeletes szerelvényeket első körben Southampton, Woking és Waterloo állomások között terveznék kipróbálni a zsúfoltság enyhítése végett. A kétszintes vonatok 50%-kal több utas szállítására lennének alkalmasak.

A következő 30 év alatt az előrejelzések szerint a vonattal utazók száma meg fog duplázódni 1.6 milliárdról, 3.2 milliárdra. Ez, és a rengeteg túlzsúfolt reggeli és délutáni járat, mind megoldásért kiált. A reggeli 7:32-es Woking-Waterloo járat hivatalosan 738 utas szállítására van hitelesítve. Ehhez képest egy átlagos napon 1278 utas tuszkolja be magát az ajtókon, ami 540 fővel több, mint kellene. A szeptemberi adatok szerint a Eustonból Crewebe menő du. 4:46-os járaton többen szoktak állni, mint ahányan ülni. A reggeli 7:21-es Oxford Paddington járat rendre 73%-kal több utast szállít a kelleténél és még lehetne sorolni.

Összességében a hivatalos adatok szerint elmondható, hogy a reggeli járatok egynegyedén átlagosan 10 emberből 6-nak nem jut ülőhely.

1410373433269_wps_28_Packed_commuter_trains_fr

Az alternatív megoldások között felmerült a további megállóhelyek kiépítése, a keskenyebb ülőhelyek, és emellett az ún. flyover vonatok működtetése, amik kihagynák a zsúfolt állomásokat. A flyover szolgáltatáshoz a javaslat szerint Woking állomásnál 100 millió fontból, Basingstoke állomásnál pedig 175 millió fontból lehetne elkerülő sínpárt építeni az expressz szolgáltatás számára. Ezek a járatok kihagynák a forgalmas állomásokat.

commuters_2626212b

Egy másik javaslat szerint az ülőhelyek számát kellene emelni a vonatokon, ami csak az ülőhelyek méretének csökkenésével érhető el. Mondani sem kell, hogy ez a javaslat finoman szólva sem tartozik a legnépszerűbbek közé.

A tervezet még korai fázisban van, de az eddigi vizsgálatok alapján a külföldön használt emeletes vonattípusok egyike sem lenne alkalmas a londoni vasútvonalakra, többek közt a magasságbeli különbségből fakadóan.

A hab a tortán az, hogy az EU jogszabályai tiltják és büntetik az állatok túlzsúfolt térben történő szállítását. Ezen azért érdemes egy pillanatra elgondolkozni…

Forrás: Daily Mail

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után