Így loptak el £1,000-ot egy nénitől néhány pillanat alatt Londonban, a kamera mindent rögzített 1

Biztonsági kamerák vették fel a pillanatot, amikor tolvajok ellopnak 1000 fontot egy nyugdíjas nőtől, miután elterelték a figyelmét egy kelet-londoni bevásárlóközpont liftjében.

Így loptak el £1,000-ot egy nénitől néhány pillanat alatt Londonban, a kamera mindent rögzített 3

A 69 éves áldozat nem sokkal korábban vette le az összeget a megtakarítási számlájáról a Lloyds Banknál – mondta a rendőrség. Ezután szállt be a liftbe a High Roadon található bevásárlóközpontban nem sokkal dél előtt, a lánya kocsijához tartott éppen.

A liftben két férfi és egy nő volt még rajta kívül – a felvételeken látszik, ahogyan a két férfi elkezdi elterelni a figyelmét azzal, hogy rossz gombot nyomnak meg, majd erről csevegést kezdeményeznek. Eközben a nő a nyugdíjas mögé került, és a táskája után nyúlt. A képek tanúsága szerint több másodpercig kotorászott a holmija között, mielőtt kiszálltak a liftből.

A nyugdíjas hölgy semmit nem vett észre addig, amíg már a kocsiban nem ült. Szerencsére a nyomozók megtalálták a biztonsági kamerák felvételeit, és pontos személyleírást állítottak fel. A nő negyven év körüli lehet hosszú, festett hidrogénszőke hajjal, és az eset idején fekete bőrdzsekit, fekete-fehér mintás pólót, szakadt farmert és fekete cipőt viselt.

https://www.youtube.com/watch?v=LkPTgbZNa-E

Mindkét férfi kelet-európai, az egyik a negyvenes, a másik a harmincas éveiben jár. Az idősebbnek sötét, rövid haja van, szürke dzsekit viselt fekete pólóval és kék farmerrel, emellett napszemüveg volt a fején. A fiatalabbnak is rövid, fekete haja van, és a lopás idején zöld dzsekit, kék nadrágot és kék cipőt viselt.

Így loptak el £1,000-ot egy nénitől néhány pillanat alatt Londonban, a kamera mindent rögzített 4

„Minden információért hálásak vagyunk, amelyek segíthetnek megtalálni a tetteseket” – mondta Carl Repper nyomozó. „Az áldozat a megtakarításai egy jó részét elvesztette a lopás miatt.”    Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás  Forrás

Megosztás