Így buktatták le a többeket £1,000-tal is átvágó, szélhámos londoni landlordot 1

Egy bátor pincérnő segítségével kapták el a hírhedt, sokakat csúnyán átejtő londoni ingatlanok bérbe adásával foglalkozó főbérlőt egy kamu randin.

bogus

A 24 éves Otilija Baublyte ötlete volt ez a fondorlatos csapda, miután £1,000-ot adott Atiqul Islam-nak egy londoni lakás előlegeként, amiről később kiderült, nincs is a fickó tulajdonában. A 22 éves Islam ugyanis a Gumtree-n vadászta le lakást kereső áldozatait, méghozzá úgy, hogy olyan önkormányzati lakásokat mutogatott nekik, amiknek a lakói állítása szerint hamarosan kiköltöznek.

Ezt követően, miután átvette tőlük a depozitot (előleget), köddé vált. Mikor a pórul járt áldozatok rájöttek, hogy átvágták őket, már késő volt. A kétségbeesett telefonhívásaikra sem válaszolt. Otilija is pont így járt. Ekkor pattant ki végső elkeseredésében az ötlet, hogy tőrbe csalja a szélhámost.

„Olyan jó érzés volt, hogy sikerült elkapni! Egy hősnek éreztem magam. Nem is a pénz járt a fejemben, hanem az, hogy nem tud több embert ilyen aljas módon átverni.” – mesélte a sértett.

A litván származású lány két hónapja volt csak Londonban és pincérnőként dolgozott a St Ermin’s Hotel-ben Victoria környékén, amikor a csaló megkereste. Otilija a neten, Gumtree-n hirdette, hogy lakást keres, amikor Islam kapcsolatba lépett vele. Stratfod környékén mutatott is neki egy kétszobás lakást, aminek a lakóival elhitette, hogy egy önkormányzati lakáscserét próbál számukra elintézni. A lakás látszólag tökéletes volt, azonban az £1,000-os előleg átvétele után a pasas halogatni kezdte a költözés időpontját.

Amikor lány személyesen kereste fel a lakás lakóit a költözés időpontjának kiderítésére, azok csak néztek rá nagy szemekkel, és közölték vele, hogy nekik eszük ágában sincs onnan elköltözni. Miután Islam nem válaszolt a hívásaira, eltervezte, hogy tőrbe csalja.

„Hiába hívtam, sose válaszolt. Aztán egyik éjjel, munka után felvette. Nem említettem neki se a pénzt, se a lakást, csak hogy szakítottam a barátommal, és hogy ő rendes srácnak tűnt, mikor találkoztunk. Olyan volt a hangja a telefonban, mint aki kicsit ittas. Flörtöltem vele és beszéltettem. Azt mondtam, találkozni szeretnék vele, így másnapra meg is beszéltünk egy randit.”

Islam meg is jelent másnap a randin Stratfordban a Maryland station előtt. A lány felkészülten, egy rejtett kamerával és 26 éves párjával valamint annak testvérével érkezett, akik a közelben vártak a megfelelő pillanatra.

A kamera felvette, hogy Islam elhívja enni a Nando’s-ba, majd azt mondja, menjenek egy automatához. A két rejtőző férfi ekkor lépett elő, és követelték Islamtól az ellopott előleget. Az incidens két helyi járőr figyelmét is felkeltette. Islamot letartóztatták, mikor a három személy elmagyarázta, hogy mi történt. A rendőrség Islam otthonában más emberektől eltulajdonított előlegekre is talált bizonyítékot.

„Vicces volt, mert a telefonban, amikor elértem, azt mondta mindig csúszásban van, bezzeg a randin időben ott volt. Egyáltalán nem féltem, csak el akartam kapni. Óvatosabbnak kell lennie mindenkinek. Sosem szabad odaadni a depozitot, amíg nincs nálunk a kulcs. Én itt hibáztam. A lakás nem volt csúcsszuper, de csak £1,000 volt, míg a környéken a hasonlóak £1,300-tól indulnak.” – nyilatkozta Otilija.

A szélhámos csaló landlordot fél év felfüggesztett börtönbüntetésre, és £1,500 kártérítés és a perköltség kifizetésére ítélték, továbbá 150 óra közmunkát is kapott.

A bíró az ítélet kihirdetése után csak ennyit mondott neki: „Remélem, soha többé nem látlak. Nagyon közel álltál hozzá, hogy börtönbe kerülj.”       Forrás: http://www.standard.co.uk/

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után