A Lockdown újbóli szigorítására lehet szükség Nagy-Britanniában a kormány egyik tanácsadója szerint 1

A koronavírus variánsok gyors elterjedése szükségessé teheti a lockdown intézkedések újbóli bevezetését, illetve szigorítását a szigetországban – mondta a brit kormánynak dolgozó és tanácsot adó egyik tudós.

A Lockdown újbóli szigorítására lehet szükség Nagy-Britanniában a kormány egyik tanácsadója szerint 3

Peter Openshaw professzor elmondta, hogy tudóstársai „nagyon aggódnak”, miután Londonban a dél-afrikai koronavírus-variánssal fertőzött esetek hirtelen nagyobb számban bukkantak fel. A változat mintegy 44 megerősített esetét találták Lambethben és Wandsworth-ben pedig további 30 esetet azonosítottak – közölte az Egészségügyi és Szociális Gondozási Minisztérium (DHSC).

A helyi önkormányzat elmondta, hogy tesztelést tesznek elérhetővé azok számára, akik eme környékeken élnek, dolgoznak vagy utaznak át rendszeresen. Az NHS Test and Trace ezen felül további vizsgálatokat is végez Southwark egy olyan területén, ahol egy, a másik csoporthoz kapcsolódó esetet azonosítottak.

Prof. Openhaw, a Covid-19 klinikai információs hálózat tagja a BBC2 Newsnight-nak elmondta: „Sok tudósunk nagyon aggódik a pillanatnyilag kibontakozóban levő események miatt. Azt hiszem, mindannyian csak abban reménykedünk, hogy a lezárás fokozatos feloldása nem okoz további problémákat. Óvatosan próbálják csinálni, de szerintem ez akkor sem jó hír. Ha gyorsan kezd terjedni a dél-afrikai vagy más ellenállóbb változat, akkor könnyen lehet, hogy a lockdown intézkedések eddigi lazításait vissza kell csinálni.”

A kormány adatai szerint eddig 533 olyan megerősített eset van, ahol a dél-afrikai variánssal fertőződött meg valaki az Egyesült Királyságban, és további 11 eset, ahol valószínű, hogy a dél-afrikai variáns a fertőzés okozója.

Eközben a kutatók több mint 1000 olyan embert akarnak toborozni, akiknek már beadták az egyik oltás első adagját, hogy teszteljék a különböző típusú vakcinák keverésének hatékonyságát. A Com-Cov2 nevet viselő kísérlet során, amelyet az Oxfordi Egyetem Oxford Vaccine Group-ja vezet, azt vizsgálják majd, hogyan reagál az emberek immunrendszere, amikor a második oltás más típusú, mint az első oltás amit beadtak nekik.

A tanulmány kutatói közleményükben kijelentették: „Ez azért fontos, mert a különböző oltások ilyen módon történő felhasználása rugalmasabb immunizációs programot hoz létre; így potenciálisan több ember gyorsabb beoltását teszi lehetővé. ”

A tervek szerint a kísérletben 50 évesnél idősebb emberek vehetnek részt, akiknek az első oltása az AstraZeneca vagy a Pfizer volt, és a második adag pedig vagy ugyanaz lesz vagy a Moderna vagy a Novavax vakcina.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után