Egy mindenre elszánt főbérlő kilenc lakást csinált egy észak-londoni kertes házból és egy év leforgása alatt több, mint £100,000-ot kaszált a bérbe adásukból.

WoodstockComp0511a (1)

A tottenhami bíróság nem kevesebb, mint £20,000 bírság megfizetésére kötelezte a 74 éves Andreas Stavrou Antoniades-t, továbbá a kilenc különálló lakást újra egy a szabályoknak megfelelő épületté kell visszaalakítania. Haringey önkormányzatának emberei egy razzia során fedezték fel a nem mindennapi „hotelt”.

A házkutatás során olyan megoldásokkal találkoztak, mint a konyhák sarkába bepréselt wc-k, vagy az elektromos fogyasztásmérőbe futó kilenc különböző kábelköteg, a felhúzott falakról pedig inkább ne is beszéljünk. A makacs öregúr az önkormányzat többszöri felszólítására sem volt hajlandó a házat visszaalakítani az eredeti állapotába, derült ki a helyi hatóságok jelentéséből.

A megoldás több jogszabályra is fittyet hány, nem beszélve a lakóknak biztosított életminőségről, bár ez mindig vitatéma, mivel mindig akad, aki önként és dalolva költözik ilyen „csodás lakásokba”. Mr. Antoniades azonban nem először ügyeskedett némi extra haszon reményében. Három évvel ezelőtt már egyszer elkapták, amikor hasonló trükköt kihasználva tett zsebre szép kis summát, de ekkor is átvehette a neki járó £13,50-os különdíjat, természetesen bírság formájában.

„Ez az ügy ékes példája a tervezéssel kapcsolatos jogszabályok és a szomszédok teljes semmibevételének. Ez a most kiszabott bírság remélhetőleg egy elég egyértelmű üzenet lesz a szóban forgó úr és a többi szélhámos számára, akik azt hiszik, hogy némi extra profitért azt csinálhatnak a házaikkal, amit csak akarnak. Kivétel nélkül lecsapunk mindenkire, ha bebizonyosodik, hogy az illető áthágta a törvény adta jogait.” – mondta a helyi önkormányzat illetékese.

Nem ez az első extrém eset, hogy egy főbérlő mindent megtesz az albérlők rovására, csak hogy minél több pénzt sajtolhasson ki a lakókból. Volt már olyan, aki még a konyhából is szobát csinált, olyan, aki trükkös módszerrel lenyúlja az előleget (erre figyeljünk oda), és olyan is aki 26 embert préselt be egy háromszobás házba. A bírság mellett Mr. Antoniades-nek a visszaalakítás költségeit is állnia kell, így remélhetőleg az öreg most majd kétszer is meggondolja, hogy csinál-e ilyet mégegyszer.    Forrás: http://www.standard.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]