Hol a legjobb élni jelenleg Nagy-Britanniában (összesített elemzés készült) 1

A Halifax által készített tanulmány eredményeiből, most megtudhatjuk, hogy 2020-ban a szigetország mely városai illetve területi egységei a legalkalmasabbak arra, hogy ott éljük az életünket.

Ha te is arra vagy kíváncsi, hogy hol lehetnél összességében boldogabb, vagy hol élhetnél nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb életet, optimálisabb feltételekkel, akkor jó helyen jársz. A Halifax által készített éves közvéleménykutatás és elemzés, ami a Quality of Life nevet kapta, kiderítette, hogy idén hol melyek azok a helyek Nagy-Britanniában, amit a legőszintébben hívhatunk otthonunknak.

A legtöbb ehhez hasonló elemzés / közvélemény kutatás főleg az árakat tartja szem előtt, azonban mindannyian tudjuk, hogy amikor azon gondolkozunk, hol lenne a legjobb „gyökeret ereszteni”, főleg ha családunk is van, azért vannak más fontos tényezők is. A Halifax által végzett kutatás az ingatlan árak mellet egy csomó más fontos tényezőt figyelembe véve állította fel a végső sorrendet a toplistában. A legideálisabb hely kiválasztásában olyan faktorok is fontos szerepet játszottak, mint a közbiztonság, mennyi zöld övezet van a környéken, munkaerő piac helyzete az adott térségben, továbbá az oktatás és az egészségügyi ellátás milyensége.

Hol a legjobb élni jelenleg Nagy-Britanniában (összesített elemzés készült) 2

A 2020-as évben a legtutibb hely végül East Hertfordshire lett. A környék nagyon kiemelkedő eredményeket produkál oktatás illetve az emberek egészségi állapotának szempontjából. Az itt élő emberek továbbá átlagon felüliek voltak boldogságuk szempontjából, illetve az átlagkereset is igen magasnak mondható.

A területen élő lakosság 97%-a nyilatkozta, hogy az egészségi állapota rendben van, vagy teljesen jó és a fizetések átlaga a 12. legmagasabb az összes hely közül. A terület ráadásul durván félórányira van Londontól és Cambridge városától. Az utóbbi időben igen felkapott lett a Londonból kiköltöző családok körében.

A 20 legjobb hely közül 5 található Kelet-Angliában, 7 a délkeleti régióban, 4 található Közép-Angliában és mindössze 2 hely, Yorkshire és Humber található az északabbra fekvő területeken.

A top 20 legélhetőbb hely listáját Nagy-Britanniában itt tekinthetitek meg:

Hol a legjobb élni jelenleg Nagy-Britanniában (összesített elemzés készült) 3

A tavalyi nyertes, Orkney Islands idén mindössze a 18. helyen zárt, bár azt érdemes megjegyezni, hogy itt volt a legmagasabb a foglalkoztatottsági arány 88.2%-kal. A Quality of Life index összesen 26 változót vesz figyelembe nyolc főbb kategóriában, amik a: munkaerő, ház, városi környezet, fizikai környezet, egészség, oktatás, személyes jólét és életmód.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után