Hogy befolyásolják vásárlási szokásainkat a nagy sárga akciós árcímkék Angliában 1

A szupermarketek vásárlói már régóta keresik automatikusan a sárga matricákat, amelyeket a kedvezményes árú termékekre helyeznek, gyakran csak azért, mert hamarosan lejárnak.

Hogy befolyásolják vásárlási szokásainkat a nagy sárga akciós árcímkék Angliában 3

A nagy sárga címke használata mostanra kiterjedt más bolti kedvezményekre is például az olyan leárazott termékekre, amelyekkel közvetlenül a hűségkártya-tulajdonosokat célozzák meg. A színt gondosan választják ki. Állítólag meleg és barátságos. És ezek a kizárólag a törzsvásárlói kártyabirtokosoknak szóló ajánlatok a kereskedők taktikáját is megváltoztatják.

Elmúltak már azok az idők, amikor a Clubcard vagy Nectar card pontokat gyűjtöttük, hogy valami finomságra beváltsuk. Most alacsonyabb árakat kínálnak a pénzügyi nehézségekkel küzdő vásárlóknak abban a reményben, hogy nem vásárolnak máshol.

Cserébe a kártyabirtokosok mély betekintést engednek ezeknek a vállalkozásoknak a költési preferenciáikba, és lehetőséget adnak nekik a nyereségük növelésére. A kiskereskedők azt is vizsgálják, hogy a hűségprogramok milyen lehetőségeket kínálnak a fenntarthatóság növelésére és környezetbarát céljaik elérésére.

A Tesco volt aki elsőként emelte annak idején új szintre az ötletet. Az áruházlánc 1995-ben vezette be először a Clubcard kártyát, és egy éven belül a vásárlók 28%-kal többet költöttek üzleteiben. Az Aldi és a Lidl üzletekkel szembeni piaci részesedés csökkenés, valamint a megélhetési költségek emelkedése fényében egyértelmű, hogy változtatásra van szükség.

Ken Murphy, a Tesco vezérigazgatója, aki a héten 1 milliárd GBP éves nyereséget jelentett be a cégnél, azt mondta, hogy a vállalkozás az elmúlt időszakban “alapvetően megváltoztatta” a kedvezményeket biztosító rendszerét, beleértve a Clubcard rendszerét is.

Kedden a Tesco másik riválisa a Sainsbury’s elindította a Nectar Prices-t – több száz leárazott terméket kínálnak 18 millió klubkártya birtokosuknak. Az élelmiszerboltokon kívül a Boots a közelmúltban szintén jelezte, hogy az Advantage Card fókuszát a saját márkás termékeinek napi árengedményeire helyezi.

A vásárlók számára a csapda az, hogy ezek a törzsvásárlói kártya kedvezmények megnehezíthetik az árak összehasonlítását és az ár-érték arány meghatározását. A Which? például ennek kapcsán rávilágított arra, hogy egyes vásárlók nehezen találják meg az egységárat, mert nem csak a főárat nézik. Például hogy mennyibe kerül a termék 100 grammra vetítve, és nem pedig a teljes árat nézve. Felmerül emellett a digitális kizárás kérdése is. Mivel a hűségprogramok a fizikai kártyákról az alkalmazásokra költöznek, egyesek (akik nem haladnak kellő sebességgel a korral) teljesen lemaradhatnak emiatt az akciókról.

A kiskereskedők, ha a vásárlók engedélyt adnak nekik, már nem csak azt az üzletet követhetik nyomon, amelyet a vásárlók látogatnak, hanem még azt is, hogy az üzleten belül épp hol nézelődnek. Ez és az okostelefon-értesítések pedig lehetővé teszik, hogy valós idejű emlékeztetők és akciók váljanak elérhetővé a vásárlók számára.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után