A világ legnagyobb mérges pókja volt a banánok közt egy angliai Tescoban 1

A Tesco egyik vásárlója „élete legszörnyűbb élményét” élte át, amikor egy vadászpókot talált a megvásárolt banánok közt ráadásul az tojásokat is rakott, amikből rövidesen több száz kis pók kelt volna ki.

A világ legnagyobb mérges pókja volt a banánok közt egy angliai Tescoban 3

A hatalmas pók a feltételezések szerint észrevétlenül utazhatott több mint 4000 mérföldet a Dominikai Köztársaságból, mielőtt kimászott volna Craig Harrison gyümölcsös zacskójából. A „megrémült” 35 éves férfi ezt követően a nyolclábú lényt egy Tupperware dobozba ügyeskedte bele windsori otthonában, majd elküldte a szupermarket kártevőirtó szolgálatának.

A Tesco bocsánatot kért a kínos incidens miatt, és 100 font kártérítést ajánlott fel neki a sokkért, de a férfi még fontolgatja, hogy elfogadja-e az ajánlatot. A vadászpókokat a világ legnagyobb pókjaiként tartják számon – lábfesztávolság alapján –, és akár 30 cm-re is megnőhetnek. A Góliát madárvadász a világ legnagyobb tömegű pókja.

A vadászpók harapása mérgező ugyan, amely fájdalmas és duzzanatot okozhat, de összességében nem tekintik túlságosan veszélyesnek az emberre nézve.

Craig, aki informatikus már meghámozott egy banánt a Tescoban vásárolt csomagból, és meg is ette, de akkor még nem vette észre, mi rejtőzik a többi banán közt. Végül akkor vette észre, amikor a csomag váratlanul megmozdult, és a vadászpók kimászott a tojásait szorongatva.

A világ legnagyobb mérges pókja volt a banánok közt egy angliai Tescoban 4

Craig így nyilatkozott: „Azt hiszem, még soha nem volt ilyen sokkoló pillanat, amit átéltem, teljesen ledöbbentem, amikor megláttam. Fogalmam sem volt, hogy az üzletben felvett csomagban egy vadászpók rejtőzik, a pók a banánok közé fészkelődött, és a tojásait őrizgette. A tasak nem volt teljesen átlátszó, ami miatt nem lehetett rendesen belelátni.”

„Otthon kinyitottam a zacskót, letéptem egy banánt és megettem, de ekkor még nem vettem észre, hogy a pók ott van a zacskóban. Csak utána, amikor a zacskót megmozdítottam, mászott ki a banánok közül, és rémített engem halálra.”

„Amúgy nem tartom magam pókfóbiásnak. Ez azonban egy teljesen más kategória volt! A barátaim és a családom nem hitték el, hogy mekkora nagy dög. Egyszerűen ledöbbentek. A pókot a tojásait szorongatva egy Tupperware edénybe csalogattam, és másnap reggel bevittem a Tescóba.”

A világ legnagyobb mérges pókja volt a banánok közt egy angliai Tescoban 5

Craig most arra figyelmeztette a többi vásárlót, hogy „legyen mindenki óvatos”, amikor előre csomagolt gyümölcsöt és zöldséget vásárol.

„Nem lehetetlen, hogy az ilyen lények ilyen módon bekerüljenek az otthonunkba” – figyelmeztetett. “Mostantól minden előre csomagolt gyümölcsöt ellenőrizni fogok, vagy pedig kimérősen veszek mindent, az egyszer biztos.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után