Megszűnik a "zöld lista": Így változnak a nemzetközi utazás szabályai Nagy-Britanniában 1

Az Egyesült Királyság nemzetközi utasokra vonatkozó összetett szabályrendszerét leegyszerűsítették, a jelzőlámparendszer eltörlésre került. Nyolc országot levettek a „vörös listáról” – bár több mint 50 nemzet még mindig rajta van.

Megszűnik a "zöld lista": Így változnak a nemzetközi utazás szabályai Nagy-Britanniában 2

A zöld listát hivatalosan is megszüntették, ami jócskán megnehezíti az oltatlan utazók életét a továbbiakban. A teljesen beoltott utazók számára azonban könnyebb lesz a tesztelési rendszer – bár a skóciai és walesi kormányok még nem egyeztek bele az Angliára tervezett változások követésébe. Íme a legfontosabb kérdések és válaszok.

Mi történik a vörös listával?

Jelenleg az Egyesült Királyságban 62 ország van, ahonnan visszatérve kötelezően karanténba kell vonulni egy szállodában 2,285 fontért. Szeptember 22 -én, szerdán hajnali 4 órától ez nyolccal csökkenni fog. Egyiptom és Törökország végre lekerült a vörös listáról, valamint hozzájuk hasonlóan Kenya, a Maldív -szigetek, Omán, Pakisztán, Banglades és Srí Lanka. Egyes Whitehall-i források korábban azt állították, hogy 20 vagy még annál is több ország fog lekerülni a vörös listáról, így a 8 némi csalódásra ad okot.

Megszűnik a zöld lista?

Igen, a vörös lista országainak kivételével minden más ország „borostyánsárga” kategóriájú lesz. Ez azt jelenti, hogy a nem beoltott utazók számára az élet utazás szempontjából igencsak megnehezedik, többszöri tesztelés és a karantén is kötelező lesz, még akkor is, ha a 41 „ex-zöld listás” ország valamelyikéből térünk vissza. Tehát kelleni fog egy teszt hazaindulás előtt, 2 PCR-teszt az érkezés utáni 2. és 8. napokon, valamint 10 nap karantén, ami 5-re rövidül, ha csinálunk egy 3. tesztet.

külföldi utazás pcr teszt Covid

Mik a változások a teljesen beoltott utazók számára?

Továbbra sem kell karanténba menniük érkezéskor sehonnan, kivéve a vörös listás országokat. Az október 4 után érkezők esetében Anglia az elvégzendő tesztek számát egyre csökkenti. A repülés előtti teszt sem lesz tovább követelmény számukra. Tehát számukra mindössze az érkezés utáni 2. napi PCR teszt lesz kötelező, de októberben ez is le fog cserélődni az olcsóbbik gyorstesztre.

Végezetül ne felejtsük el azt sem, hogy Jelenleg csak az Egyesült Királyságban, Európában és az USA nagy részén beadott oltások elfogadhatók a karantén elkerülése érdekében.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után