Hét ember meghalt vérrögök miatt az AstraZeneca oltás beadása után Nagy-Britanniában 1

Nemrég hozták nyilvánosságra, hogy az Egyesült Királyság területén hét ember is életét veszítette vérrög képződés miatt azt követően, hogy be lettek oltva az AstraZeneca vakcinával.

Hét ember meghalt vérrögök miatt az AstraZeneca oltás beadása után Nagy-Britanniában 3

A 2021 március 24-ig beoltott összesen 18 millió emberből összesen 30 embernél fordult elő komolyabb vérrögképződés. A Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Szabályozási Ügynöksége a BBC-nek küldött e-mailjében meg is erősítette, hogy az említett 30 személy közül hét ember meghalt a komplikációk következtében.

Ha az arányokat nézzük, meglehetősen kicsi az esélye, hogy valakivel ez megtörténjen, azonban az utóbbi hetekben az EU területén számos ország leállította az említett oltás beadását, ugyanis hasonló esetek és halálesetek több EU tagállamban is előfordultak.

Arra még mindig nincsen egyértelmű válasz, hogy a vérrögöket az oltás okozza-e, vagy ezek az esetek csak véletlenek. A szabályozó szerv szerint a vakcina beadatásának előnyei messze meghaladják az esetleges kockázatokat, de ettől függetlenül a felmerült aggodalmak arra késztettek több országot is, hogy az idős emberekre korlátozzák ennek a fajta oltásnak a beadását.

“Az oltás beadása után a Covid-19 fertőzés és annak szövődményeinek megelőzésében rejlő előnyök továbbra is felülmúlják a kockázatokat, így a lakosságnak továbbra is javasolt az oltás beadatása, amikor erre lehetőség nyílik.” – mondta a téma kapcsán Dr. June Raine, az MHRA vezérigazgatója.

Adam Finn professzor, a Bristoli Egyetemről azt mondta: „A jelentésben le van írva, hogy ezeket az eseteket nagyon gondosan megvizsgálják, hogy jobban megértsék, hogy van-e ok okozati összefüggés az oltás és a vérrögképződés között. Mindazonáltal ezeknek az eseményeknek a rendkívül ritka előfordulása a beadott sok millió dózis tükrében azt jelenti, hogy a Covid-19 oltásokra meghívottak előtt álló kockázat-haszon döntés nagyon egyszerű: az oltás beadatása messze a legbiztonságosabb választás a súlyos betegség vagy halál egyéni kockázatának minimalizálása szempontjából. ”

A szabályozók szerint a Pfizer / BioNTech vakcina használata után nem fordultak elő ilyen vagy hasonló, a véralvadással kapcsolatos problémák. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezetője elmondta, hogy „nincs bizonyíték” amely alátámasztaná és indokolttá tenné az AstraZeneca vakcina használatának korlátozását bármely országban. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szintén egyetért ezzel az állásponttal, és arra kérte az országokat, hogy folytassák az AstraZeneca oltás használatát.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után