„Havi 1600 GBP-ot keresek és a nagy részét elviszi a lakbér meg a számlák” – különböző fizetésekkel rendelkező emberek szólaltak meg a jelenlegi helyzetük kapcsán Angliában 1

A 23 éves Joe Makin évi 22 000 fontot keres adminisztrátorként, és azt mondja, hogy fizetésének csaknem kétharmadát felemésztik a lakbér és a számlák. Azt mondja, “nem elviselhetetlen a helyzet, de semmiképpen sem érzi magát teljesen biztonságban”, és több segítséget szeretne látni a fiatalok számára a szerdai költségvetésben.

„Havi 1600 GBP-ot keresek és a nagy részét elviszi a lakbér meg a számlák” – különböző fizetésekkel rendelkező emberek szólaltak meg a jelenlegi helyzetük kapcsán Angliában 3

Az NI közelmúltbeli csökkentése 12%-ról 10%-ra, nem sok változást okozott számára az elmondása szerint. Makin úr egy hálószobás ingatlant bérel Selbyben, North Yorkshire-ben. “Minden hónapban körülbelül 1600 GBP-t keresek adózás után. Ebből durván 1000-1100 GBP megy el a bérleti díjra és a számlákra” – mondja.

„Idén nem volt olyan támogatás, mint az energiaszámla támogatás, ami észrevehető változást hozott számomra. Olyan, mintha a kormány ezt már lezártnak tekintené, és már megtették amit tudtak. Pedig még sok embernek jönne jól. Nem mondanám, hogy kilábaltunk a megélhetési költségek válságából, inkább azt mondanám, hogy valójában valamivel rosszabbul érzem magam, mint tavaly, de úgy érzem, a hírek már mást sugallnak. Az általam fizetett társadalombiztosítás a közelmúltban kissé csökkent, de úgy tűnik, hogy ez főleg a gazdagoknak kedvez. Körülbelül havi 20 fonttal járok jobban, ami szinte semmi.”

50 000 GBP-t keresek, és szeretném a 40%-os jövedelemadóküszöb emelését.

„Havi 1600 GBP-ot keresek és a nagy részét elviszi a lakbér meg a számlák” – különböző fizetésekkel rendelkező emberek szólaltak meg a jelenlegi helyzetük kapcsán Angliában 4

Aga Szedzianis, a kelet-londoni Newhamben él, és azt mondja, hogy a megélhetési költségek emelkedése miatt korán vissza kellett térnie dolgozni a szülési szabadságról. A 37 éves nő férjével és két kislányával egy kis háromágyas sorházban élnek, amit szívesen felújítanának, de nem engedhetik meg maguknak.

Ő és férje, akik mindketten építészek, fejenként valamivel több mint 50 000 fontot keresnek. De azt mondja, hogy az árak emelkedésével, a gyermekgondozás magas költségeivel és mivel a jelzáloghitelük hamarosan havi 500 fonttal emelkedik, a dolgok „elég kényelmetlenné” válnak.

„A közelmúltban abba kellett hagynunk a nyugdíjjárulék fizetését. Csak azt engedhetjük meg magunknak, ami most van, a jövőt nem. Mindketten szakemberek vagyunk, akik London központjában dolgozunk, és már mi sem engedhetjük meg magunknak a nyaralást. A legnagyobb segítség a 40%-os adóküszöb emelése lenne. Ha 50 000 GBP-ről 60 000 GBP-re emelnék, az [potenciálisan] évi 2000 fontot jelentene nekünk.”

Az adóküszöbök általában az inflációval párhuzamosan emelkednek, de 2021 óta be vannak fagyasztva. Így a fizetések növekedésével a jövedelmének mindenki egyre nagyobb része után adózik.

“27 000 GBP-t keresek, és nagyra értékelnék egy 99%-os jelzáloghitelt”

Rebecca Bostock 27 000 fontot keres menedzserként az autóiparban. A 45 éves, Daventry határában, Northamptonban élő nő szívesen venne saját lakást, de azt mondja, hogy az önrészre félretenni “egyáltalán nem lehetséges”, miközben még albérletet is fizet. Szívesen fogadna minden segítséget az első ingatlanjukat vásárlók számára, például egy 99%-os jelzáloghitel-konstrukciót, amelynek értelmében a vásárlóknak csak 1%-os önrészre lenne szükségük. “Az 1%-os önrész sokkal könnyebben elérhető, szemben az 5%-kal vagy a 10%-kal” – mondta. Azt is szeretné, ha a költségvetésben csökkentenék az üzemanyagadót, mivel “egyszerűen vicc az az összeg, amit a kutaknál kifizetünk”.

“Én kapok támogatásokat, és szeretném ha lennének étkezési utalványok a nagyobb gyerekeknek is”

„Havi 1600 GBP-ot keresek és a nagy részét elviszi a lakbér meg a számlák” – különböző fizetésekkel rendelkező emberek szólaltak meg a jelenlegi helyzetük kapcsán Angliában 5

Laura Coppard és három gyermeke a Lewes Council által biztosított egy hálószobás ingatlanban élnek. Coppard kéthetente 330 GBP Employment and Support Allowance juttatásban (ESA), havi 207 GBP gyermektámogatásban, valamint havi 53 GBP NHS Healthy Start utalványban részesül, amelyet néhány szülő azért kap, hogy egészséges élelmiszert és tejet tudjon vásárolni gyermekeinek.

„Szívesebben raknék úgy ételt a kosárba, hogy ne kelljen gondolkodnom rajta, hogy mennyi is lesz a végösszeg, de nem tehetem” – mondja.

“A tápszer 10,50 fontba kerül, három egy hónapra elegendő, tehát az 30 font” – mondja, és így 23 font marad az 53-ból a többi gyereknek a pelenkákra, törlőkendőkre, gyümölcsökre és zöldségekre.

A közelmúltban a kapott összeg lecsökkent, amikor lánya betöltötte a 4. életévét. “Amikor betöltötték a négyet, nem jár tovább. Pedig járhatna simán, akár 10 éves korig” – mondja. Azt is szeretné, ha a kormány több támogatást adna továbbra is a megemelkedett megélhetési költségek ellensúlyozására.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után