Hatalmas vihar készül Anglia és Wales egy jelentős részén: egy egész havi csapadékmennyiség eshet le pár óra alatt 1

Csaknem egy teljes hónapnyi eső hullhat kevesebb, mint 24 óra alatt az Egyesült Királyság délnyugati részein. A brit meteorológiai intézet figyelmeztetést adott ki a rendkívül heves esőzések végett.

Hatalmas vihar készül Anglia és Wales egy jelentős részén: egy egész havi csapadékmennyiség eshet le pár óra alatt 3

A sárga figyelmeztetés Wales déli és középső részeire, valamint Délnyugat-Angliára terjed ki vasárnap reggel 07:00 és 18:00 óra között. A Met Office arra figyelmeztetett, hogy “kis eséllyel” ugyan de emberi életekre veszélyes időjárási körülmények is kialakulhatnak.

A figyelmeztetés néhány nagyobb városra vonatkozik, köztük Swansea-re, Cardiffra, Bristolra és Plymouthra. Wales 22 helyi önkormányzata közül tizenhatra vonatkozik a figyelmeztetés.

A Met Office által kiadott figyelmeztetés szerint egyes helyeken az otthonokat és a vállalkozásokat is elöntheti a víz a “nagy felhőszakadás közepette”, és egyes helyeken akár 70 mm csapadék is leeshet néhány óra leforgása alatt.

Hatalmas vihar készül Anglia és Wales egy jelentős részén: egy egész havi csapadékmennyiség eshet le pár óra alatt 4

Az épületeket a villámcsapások, a jégeső vagy a rendkívül erős szél, továbbá az árvíz is károsíthatják. A Met Office szóvivője hozzátette, “kis esély” van az áramkimaradásokra, vagy arra, hogy az otthonoknak és a vállalkozásoknak nyújtott egyéb szolgáltatások átmenetileg nem fognak működni, és egyes településeket akár teljesen elzárhat az árvíz.

Az utazást tervezők számítsanak a vonatok és buszok késéseire vagy adott esetben egyes járatok váratlan törléseire. Egyes utakat rövid időn belül használhatatlanná tehetnek a hirtelen áradások, vagy “nehéz vezetési körülmények” állhatnak elő.

Rachel Ayers, a Met Office meteorológusa elmondta, hogy a régióban már esett némi eső, de a hét végén várhatóan rosszabbra fordul a helyzet.

Hozzátette: “A leghevesebb és legtartósabb eső holnap reggel lesz, ami egy esetleges árvíz kockázatát hordozza magában egyes térségekben.”

Ms Ayers arra kérte a sofőröket, hogy tartsanak hosszabb féktávot, ha autópályán kell utazniuk, és indulás előtt nézzék meg a Met Office és az RAC weboldalait friss infókért. A régió időjárása a jövő hét elején továbbra is változékony marad.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után