Hatalmas robbanás pusztított el egész lakásokat a brit partoktól délre lévő szigeten: 1 halott és vagy egy tucat személy eltűnt 1

Egy ember meghalt, több lakos pedig még mindig nem került elő egy hatalmas robbanást követően amely Jersey területén történt az Egyesült Királyság partjaitól nem messze levő szigeten.

Hatalmas robbanás pusztított el egész lakásokat a brit partoktól délre lévő szigeten: 1 halott és vagy egy tucat személy eltűnt 3

A helyiek „földrengéshez” hasonlították a robbanás erejét, és azt mondták, hogy a közeli ingatlanokon betörtek az ablakok is. A robbanást követően a lángok átterjedtek a St Helier területén található Pier Road-i Haut du Mont-lakásokra is.

Jelenleg a helyi hatóságok nagy erőkkel dolgoznak az eltűnt lakosok felkutatásán, akik közül többen meglehet, hogy „a romok között rekedtek”. Jersey rendőrfőnöke, Robin Smith egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendőrök hajnali 4-kor kaptak bejelentéseket egy „nagy robbanásról”.

Hatalmas robbanás pusztított el egész lakásokat a brit partoktól délre lévő szigeten: 1 halott és vagy egy tucat személy eltűnt 4

Azt mondta, egy ember meghalt, és két embert, akiket a robbanás helyszínén sérülten találtak meg, kórházba szállítottak. „Elég borzasztó ami történt” – mondta újságíróknak. „A helyszín továbbra is nagyon veszélyes minden munkatársunk számára. Természetesen vannak még olyan emberek, akiket nem találtak meg, ezért megkezdődött a kutatási és mentési művelet.”

A területről evakuált 20-30 embert a St Helier városházára szállították át. A jerseyi rendőrség közleményében ez állt: „A Haut du Mont-nál, a Pier Road-nál történt ma reggeli robbanást követően számos lakos még mindig nem került elő. A mentőszolgálatok a helyszínen dolgoznak, és megkezdték a helyszín felszíni átvizsgálását.”

A jerseyi rendőrség közölte, hogy a tüzet eloltották, de a katasztrófavédelem továbbra is „jelentős munkákat végez” a lezárt helyszínen, és arra kérték az embereket, hogy kerüljék el a területet.

A tűz St Helierben történt. Lakosainak száma 35 822 – Jersey teljes lakosságának több mint egyharmada –, és egyben a sziget fővárosa.

Jersey kormányzója, Kristina Moore elmondta, hogy a megsemmisült és leégett lakásokat az Andium Homes üzemelteti, akik dolgoznak azon, hogy a lakóhelyüket elhagyni kényszerülteknek legyen hol lakniuk. A politikus egyúttal elismeréssel adózott a katasztrófavédelemnek a helyszínen végzett folyamatos munkájukért, amely még „néhány napig” biztosan eltart.

“Ez eltart néhány napig, de mindenkit folyamatosan tájékoztatunk majd, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy mindenki megfelelő ellátásban részesüljön.”

Arra a kérdésre, hogy hány ember nem került még elő, Smith azt mondta: „Az épület pusztulását tekintve nehéz megfelelően felmérni a számokat.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után