bíróság per ingatlanügynök

Egy ingatlanügynökségnél dolgozó nő pert nyert a munkáltatóival szemben, akik nem voltak hajlandók a szokásosnál kicsit korábban elengedni őt a munkahelyről, hogy a gyermekét időben el tudja hozni a bölcsiből. Nem kevesebb, mint £180 000-ot tehetett zsebre, ami forintba átszámolva közel 73 millió HUF.

bíróság per ingatlanügynök

A Surrey-i Alice Thomson, korábban sem panaszkodhatott, hisz évente durván 120 000 fontot keresett teljes munkaidős értékesítési menedzserként a londoni Manors nevezetű kisvállalkozásnál, azonban 2018-ban teherbe esett.

Mivel a munkahely megkövetelte volna, hogy minden nap 18 óráig dolgozzon, amikor az óvodák és bölcsik általában bezárnak, ezért azt kérte főnökeitől, hogy hadd menjen át részmunkaidőbe, hogy csak heti négy napot kelljen dolgoznia, és hogy 17 órakor befejezhesse a munkát, és legyen ideje elrohanni a gyerekért.

A legnagyobb megdöbbenésére azonban a cég igazgatója, Paul Sellar elutasította a kérelmét, azt állítva, hogy a vállalkozás nem engedheti meg magának ezeket az új feltételeket. Döntését továbbá azzal indokolta, hogy ez a változtatás „káros hatást gyakorolna az ügyfelek igényeinek kielégítésére”, illetve, hogy a cég „képtelen lenne a munkafeladatok átrendezésére a személyzet többi tagja között”.

Thomson ezt követően felmondott a cégnél és perre vitte a dolgot, mert nem szerette volna, hogy emiatt a gyermeke ugyanazt élje át, amit neki kellett annak idején kicsi gyerekként.

A testület végül összesen 184 961,32 fontot ítélt meg a nőnek a keresetkiesés, a nyugdíj-járulékok, a kamatok, és a lelki terhek miatt, megállapítva, hogy a cég ragaszkodása a munka 18 órakor történő befejezéséhez, „hátrányos helyzetbe” hozta őt.

Azon a nyáron a nagy hírt ünneplő partin állítólag hallotta, amint egy kollégájának a főnöke azt mondja: „A francért terhes, pont amikor ilyen jól megy a cég? Pedig még Figyelmeztettek is, hogy egy ilyen korú házas nőt ne alkalmazzak. ”

Azzal is megvádolta a céget, hogy „direkt kihagyták” őt, amikor a személyzetet egy New York-i útra vitték, ahol többek közt egy hajókirándulást is szerveztek.

Amikor szülési szabadságra ment, az újdonsült anyuka azt mondta, hogy úgy érezte magát, úgy viselkedtek vele, mintha elbocsátanák. Megmondták neki, hogy adja le a munkahelyi telefonját és az irodai kulcsokat. Amikor kifejezte nem tetszését ezzel kapcsolatban, azt mondták neki, hogy csak túl erzékeny a terhesség miatt. A nő végül 2019 decemberében döntött úgy, hogy felmond, és perre viszi a dolgot.

Sarah Jane Goodman bíró végül úgy találta, hogy Ms Thomson hátrányos megkülönböztetésben részesült kérésének elutasítása miatt, és ezt a „neme miatti igazságtalanságnak” nevezte. Thomson így durván 73 millió forinttal lett gazdagabb a főnökei fafejűsége miatt.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után