Már a nyugatnak is atomfegyverek bevetésével fenyegetőznek az oroszok 1

Az orosz külügyminiszter arra figyelmeztette a nyugati vezetőket, hogy „nem szabad alábecsülni” a nukleáris háború okozta fenyegetést, miközben az ukrajnai háború kritikus szakaszába lép. A nyugat számos országából „ömlenek” a fegyverek az ukránoknak, hogy meg tudják védeni magukat az újrarendeződő orosz csapatokkal szemben.

Már a nyugatnak is atomfegyverek bevetésével fenyegetőznek az oroszok 3

Vlagyimir Putyin nem olyan rég egyértelművé tette, hogy szerinte az Ukrajnának küldött fegyverszállítmányok fokozzák annak a kockázatát, hogy az orosz ukrán háború tovább eszkalálódik. Szergej Lavrov pedig most megismételte a nyugati fegyverszállítmányok célba vételével kapcsolatos fenyegetést, és ismét kilátásba helyezte az atomfegyverek bevetésének lehetőségét.

Az orosz televízióban azt mondta, „mindenki olyan kijelentéseket tesz, hogy semmi esetre sem engedhetjük meg a harmadik világháború kitörését”, de a nyugati nemzetek viselkedése ugyanakkor csak „olaj a tűzre”.

Az orosz külügyminisztérium honlapján közzétett átirat szerint a nukleáris konfliktus lehetőségéről azt mondta: „Nem szeretném, ha ezeket a kockázatokat most mesterségesen még inkább felfújnák, amikor a kockázat már így is meglehetősen jelentős. A veszély komoly. Valódi. Nem szabad alábecsülni.”

Ezen kijelentései alig napokkal az új orosz interkontinentális ballisztikus rakéta tesztje után érkeztek, amely Putyin szerint “elgondolkodtató” lesz a Nyugat számára. A rakéta állítólag nukleáris robbanófejek szállítására is képes és a hatótávolsága elér Európáig és az Egyesült Államokig is, és néhány hónapon belül teljesen üzemképes lesz.

Ben Wallace, az Egyesült Királyság védelmi minisztere tegnap a parlament alsóházában megerősítette, hogy Nagy-Britannia légelhárító rakétákkal felszerelt páncélozott járműveket is szállít Ukrajnának. Az orosz katonaság szervezetét gyászosnak minősítette, hozzátéve: „Nem szolgál örömömre senki életének az elvesztése, és amikor látom az orosz katonák hatalmas veszteségeit, egykori katonaként azt gondolom, hogy ez szégyen, és árulás azzal a sok fiatal férfival szemben.”

Ukrajna külügyminisztere az Associated Pressnek adott interjújában arra figyelmeztetett, hogy ha a nyugati hatalmak „meg akarják állítani Putyint Ukrajnában, és nem engedni neki, hogy tovább, nyomuljon Európába”, akkor az országoknak fel kell gyorsítaniuk az általuk kért fegyverek leszállítását.

A Kreml csapatainak előrehaladása az ország keleti részén jelentéktelen és lassú volt az elmúlt napokban. Folyamatban van egy új offenzíva a Donbász régió annektálása érdekében – amelyet 2014 óta részben a Moszkva-barát erők irányítanak –, de ez még nem hozott jelentős áttörést. Putyin állítólag valamilyen átütő sikert követel, hogy bejelenthesse azt a május 9-én Moszkvában tartandó éves katonai parádén, de előrelépés az oroszok részéről továbbra sincs túl sok.

Eközben Vadim Bojcsenko, Mariupol polgármestere elmondta, hogy a hatóságok most próbálják megbecsülni az áldozatok számát egy új tömegsírban, amelyet Mariupoltól körülbelül hat mérföldnyire északra azonosítottak. Ez lehet a legújabb a felfedezett tömegsírok sorában, amelyeket a nagyrészt orosz ellenőrzés alá került romváros közelében találtak.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után