Hatalmas káosz Dovernél a brit-francia határon: a helyzetet kritikusnak nyilvánították, és sokan 4 óránál is többet várnak a kígyózó sorokban 1

Nagy-Britanniában élők milliói indulnak útnak ezen a hétvégén az iskolai szünet kezdetével, de az utazásokat már most országszerte problémák sújtják.

Hatalmas káosz Dovernél a brit-francia határon: a helyzetet kritikusnak nyilvánították, és sokan 4 óránál is többet várnak a kígyózó sorokban 3

Azokat, akik Doverből komppal próbálnak Franciaországba utazni, négyórás vagy akár még annál is hosszabb várakozási időre figyelmeztették, a kikötő pedig a franciákat okolja a lassú haladásért a „szánalmasan alacsony számú személyzetért”. A kikötő reggel arról számolt be, hogy a kikötőbe vezető utak (A2/A20) „rendkívül forgalmasak és tele vannak teherszállító járművekkel és  turistákkal”.

Az egyik utazó azt mondta, hogy „óránként 50 métert” haladnak, és a Twitteren ezt írta: „Ebben az ütemben haladva kb. 34 óra múlva érek ki a kikötőbe!”

Az autósokat az M25-ösön és a Wiltshire-en át vezető A303-as úton is torlódásokra is figyelmeztetik, miközben az üzemanyagválság miatt tüntetők várhatóan a legfontosabb útvonalakon, köztük az M4-es, az M5-ös, az M32-es és az A38-as utakon is nagyobb megmozdulásra készülnek, ami teljesen megbéníthatja a forgalmat az arra közlekedők számára is.

Hatalmas káosz Dovernél a brit-francia határon: a helyzetet kritikusnak nyilvánították, és sokan 4 óránál is többet várnak a kígyózó sorokban 4

A vonatok egyelőre zökkenőmentesen közlekednek, de a repülőtereken ma magas az utasok száma, a londoni Gatwick reptéren a kora reggeli órákban már pl. törölték az easyJet egyik, Milánóba tartó járatát.

A doveri kikötő főnökei ma reggeli nyilatkozatukban azt mondták: „Mélyen frusztráltak vagyunk amiatt, hogy a francia határon az éjszakai és kora reggeli emberi erőforrás sajnálatos módon nem volt megfelelő az előre jelzett kereslet kielégítésére, és még mélyebben sajnáljuk az emiatt oly sokak számára nagyon is érezhető negatív következményeket. ”

A „Brexit és a Covid-ellenőrzések új világa” miatt a kikötői hatóságok azt mondták, hogy további intézkedéseket tettek az iskolai szünetek kezdetére való megfelelő felkészülés érdekében. A sofőrök a közösségi médiát használták arra, hogy kiadják a felhalmozódott dühöt és feszültséget a forgalom leállása és a hosszadalmas várakozás miatt.

Az egyik sofőr a Twitteren ezt írta: „Az A20 teljesen leállt. Már 3 órája itt vagyok, és még mindig a St James bevásárlónegyednél tartok. Botrányos és szörnyű a helyzet.”

A komptársaságok jelenleg azon fáradoznak, hogy a késések miatt az utasoknak a későbbi járatokra biztosítsanak helyet.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után