Hatalmas káosz az egyik londoni repülőjáraton, miután az egyik utas „nem a WC-be kakkantott” 1

Képzeljük el, ahogy épp egy hazafelé tartó járat indulására várunk, amely már így is késik (bár manapság ez már szinte természetes), de végül a gépünket még törlik is, mikor már mindenki rajta ül, mert valaki „a WC padlójára ürített”.

Hatalmas káosz az egyik londoni repülőjáraton, miután az egyik utas „nem a WC-be kakkantott” 3

Nos, pontosan ez történt azokkal az érthető módon rendkívül morcos utasokkal, akik Tenerifén rekedtek vasárnap este, miután az easyJet járatukon London Gatwickbe nem tudott elindulni, miután az egyik utas, véletlenül vagy szándékosan azt nem tudni biztosan, nem talált bele a WC-be. Az EZY8054-es számú járat a tervek szerint 20:05-kor indult volna, és helyi idő szerint 00:20-kor érkezett volna meg a brit fővárosba.

Az utastérben készült egyik videofelvételen az ülések közti folyosón vécépapír látható szétszórva egy csomó helyen, miközben a pilóta épp elmagyarázza, miért is törölték a járatot. „Igazán jó móka lehet összepiszkítani az első WC-t, így most itt töltjük az éjszakát, most mindenkit leszállítunk a gépről… és szállodákat keresünk az utasoknak, aztán holnap reggel repülünk vissza.” – mondta a pilóta.

Az easyJet azonban utólag elismerte, hogy „nem talált szállodai szobákat a környéken”, ezért arra szólította fel az utasokat, hogy maguk oldják meg az utolsó pillanatban a szállásukat az éjszakára. Egy magát megnevezni nem kívánó utas elmondta, hogy a női utasokat a törlés előtt egy kisebb gépre vitték át, és 500 fontot ajánlottak fel nekik, ha mégis el akarnak menni.

Hatalmas káosz az egyik londoni repülőjáraton, miután az egyik utas „nem a WC-be kakkantott” 4

Azt mondták, hogy „Senki sem fogadta el ezt az ajánlatot, így 10 embert le kellett volna szállítani, ami hosszas vitát váltott ki, és ez szó szerint két órát vett igénybe. De miután kiválasztották azt a tíz embert, a gép nehéz volt, mert teljesen tele voltunk. Így aztán véletlenszerűen fogták a csomagjainkat és mások gatwicki járataira tették át, és ez megint órákig eltartott.”

Az utas a WC-ben történtek kapcsán azt mondta: „Az egész esetet nagyon rosszul kezelték, és amúgy simán véletlen baleset is lehetett. Rengeteg problémánk volt az indulás körül, nagyon hosszan elnyúlt… szóval annyi idő alatt valaki simán besz**hatott véletlenül is.”

Hatalmas káosz az egyik londoni repülőjáraton, miután az egyik utas „nem a WC-be kakkantott” 5

A légitársaság a honlapján közzétett közleményében azt írta: „A rendkívül nagy forgalom miatt sajnos nem találunk szállodai szobákat a környéken. Ha valakinek szállodai szobára van szüksége, és meg tudja oldani magának, visszatérítjük az ésszerű árú szoba, az étkezés és az utazás költségeit a szállodába és vissza.”

A helyettesítő járat részleteinek nyilvánosságra hozatala után az easyJet hozzátette: „Még egyszer nagyon sajnáljuk az utazási terveikben okozott fennakadást.”

Az utasok azonban azt mondták, hogy „nulla kommunikáció” volt feléjük, miközben órákon át ott szobroztak a járaton, mielőtt végül törölték.

Az easyJet szóvivője ezt mondta: „az easyJet megerősítheti, hogy az EZY8054-es járat vasárnap este Teneriféről London Gatwickbe késett, mert a repülőgép extra tisztítást igényelt. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a fennakadás utasokra gyakorolt hatását, szállodai szállást és étkezést biztosítottunk, és a járat tegnap délután végül elindult. Ügyfeleink és személyzetünk biztonsága és jóléte az easyJet legfontosabb prioritása, és bár ez most nem a mi hibánkból történt, szeretnénk elnézést kérni az ügyfelektől az okozott kellemetlenségekért.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után