Leszállítottak egy nőt az egyik angliai repülőjáratról, mert meglátták, hogy „izzad” 1

Egy nő azt állítja, hogy eltávolították a Jet2 egyik járatáról, miután a légiutas-kísérők észrevették, hogy „izzad”. Az 56 éves Helen Taylornak október 2-án kellett volna Newcastle-ből Rómába repülnie férjével egy már nagyon várt kis kiruccanásra.

Leszállítottak egy nőt az egyik angliai repülőjáratról, mert meglátták, hogy „izzad” 3

A Chester-le-Street-ből származó anyuka, aki 2-es típusú cukorbetegségben szenved, és jelenleg a menopauzával is küzd, az említett napon induláskor még gond nélkül felszállt a gépre. De azt mondta, hogy a WC-ről visszafelé jövet enyhén szédült, és hirtelen izzadni kezdett, mivel aznap pont azelőtt evett először.

„Éppen előtte ettem, miután egész nap nem ettem, és 2-es típusú cukorbetegségem van, tehát csak a vércukorszintem áll ilyenkor be. Csak annyit kell ilyenkor tennem, hogy leülök és iszom egy pohár vizet, és utána rövid időn belül teljesen rendben leszek. Kettő perccel később már kutya bajom se volt.” – nyilatkozta a hölgy a Chronicle Live-nak.

A légiutas-kísérők azonban elkezdték megkérdőjelezni, hogy alkalmas-e arra, hogy repüljön, és az egyik azt mondta, hogy orvosi vizsgálaton kell átesnie, állítja Ms Taylor. Mivel már kezdte sokkal jobban érezni magát, megnyugtatta a légiutas-kísérőket, hogy perceken belül teljesen rendbe jön. De 10 perccel később a stewardess újra visszajött, és azt mondta: „Úgy döntöttünk, hogy el kell hagynia a repülőgépet, úgy gondoljuk, hogy Ön kockázatot jelent a repülőutat illetően.”

Erre azt mondtam: „Tessék? A cukorbetegségem miatt? Most is rosszul nézek ki?”, amire ő azt felelte: „Nos, valójában nem.”

Ms Taylor azt állítja, beszélt a kapitánnyal is, aki egyetértett azzal, hogy alkalmasnak tűnik a repülésre, de továbbra is támogatta a légiutas-kísérő azon döntését, hogy le kell szállnia a járatról.

„Életemben nem hallottam még ennyire nevetséges dolgot” – mondta. „Nem hiszem el, hogy így bántak velünk. Teljesen hihetetlen volt. Nem tehetik ezt az emberekkel. Megalapozatlanul és kellő bizonyítékok hiányában döntöttek, hisz nem voltak orvosok.”

A házaspár azt állítja, hogy úgy vezették át őket a repülőtéren, mint valami bűnözőket, és visszavitették velük a duty-free boltban vásárolt termékeket, majd a határőrség emberei kihallgatták őket. Ms Taylor azt állítja, hogy az esetet követő napokban többször is megkísérelte felvenni a kapcsolatot a Jet2-vel, hogy visszatérítést kérjen az 1800 GBP-os nyaralásukért, de kezdetben nem kapott választ a cégtől.

„Szeretném ezt közzétenni, ezért remélhetőleg a Jet2 kétszer is meggondolja majd, mielőtt ezt valaki mással ismét megtenné” – mondta, hozzátéve, hogy ő és férje hűséges Jet2-ügyfelek, akik jövőre három utazást foglaltak le a légitársaságnál. A Jet2 azóta megerősítette, hogy visszatéríti a nyaralás költségeit.

„A független légiközlekedési szakorvosokkal való kapcsolatfelvétel után hozta meg személyzetünk ezt a döntést, mivel ügyfeleink egészsége, jóléte és biztonsága mindig a legfontosabb dolog számunkra” – mondta a cég szóvivője. “Mindazonáltal, miután alaposabban megvizsgáltuk a tényeket, felvettük a kapcsolatot Ms Taylorral, hogy bocsánatot kérjünk tőle, és jó szándékunk jeléül visszatérítsük az utazásuk költségeit.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után