Legmagasabb szintű, „vörös” riasztás lép érvénybe holnaptól Nagy-Britannia egyes részein a Babet vihar miatt 1

Ritka, legmagasabb szintű, vörös időjárási figyelmeztetést adtak ki az Egyesült Királyság egyes területein a Babet vihar miatt, ami viharos erejű szelet és hatalmas esőzést hoz az ország jelentős részére a hét második felében.

Legmagasabb szintű, „vörös” riasztás lép érvénybe holnaptól Nagy-Britannia egyes részein a Babet vihar miatt 3

A heves esőzések várhatóan súlyos áradásokat és fennakadásokat okoznak majd az ország egyes részein szerdától kezdődően egészen a hét végéig, a Met Office pedig számos sárga és borostyán színű figyelmeztetést is kiadott ezekre a napokra, amelyek az ország igen nagy részét lefedik.

Skócia keleti részén, Perth és Aberdeen között csütörtök este 6-tól egészen péntek délig van érvényben a piros figyelmeztetés a jelen állás szerint. Ez a legmagasabb szintű figyelmeztetés, amely egyben azt is jelenti, hogy az időjárási körülmények közvetlen életveszélyt is jelenthetnek. Súlyos időjárási figyelmeztetést adtak ki eső és szél miatt az Egyesült Királyság több másik területére, ide tartozik Skócia, Észak-Írország, valamint Anglia északi és keleti régióinak jelentős része is.

A Babet vihar, amely az Ibériai-félszigettől nyugatra fejlődött ki, és ezt követően észak felé vette útját, a szezon második névvel ellátott vihara, és legalább szombatig érezni lehet majd a hatását Nagy-Britanniában – közölte a brit meteorológiai intézet.

Tony Wardle meteorológus azt mondta: “A Babet vihar az Egyesült Királyság egyes részein fennakadásokat okoz majd az elkövetkező napokban, sok helyen heves esőzés és erős szél várható.”

Legmagasabb szintű, „vörös” riasztás lép érvénybe holnaptól Nagy-Britannia egyes részein a Babet vihar miatt 4

Kiterjedt áradásokra, útlezárásokra, áramkimaradásokra és akár összeomló épületekre is számítaniuk kell a környékbelieknek a vörös szintű időjárási figyelmeztetéssel ellátott területeken. Egyes lakott területeket akár több teljes napra elzárhat a vihar a külvilágtól a Met Office jelentése szerint.

Ez az első alkalom, hogy legmagasabb szintű eső miatti riasztást adtak ki 2020 februárja óta, amikor Dél-Wales egyes részein a Dennis vihar tombolt.

Jason Kelly, a Met Office egyik meteorológusa így nyilatkozott: „Egyre bizonyosabb, hogy Skócia keleti részén a Babet vihar miatt jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani, és ez az extrém mennyiség tette szükségessé a vörös színű figyelmeztetést.”

„100-150 mm eső várható meglehetősen széles körben az érintett régióban, egyes helyeken viszont akár 200-250 mm csapadék is eshet, ami várhatóan jelentős hatással lesz a térségre, és az áradások valószínűsége rendkívül magas.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után