Hatalmas káosz a Csalagútnál Angliában: Rengetegen a kocsijukban éjszakáztak 1

Óriási kocsisor alakult ki az Angliát és Franciaországot összekötő alagút bejáratánál a hétvége során egy elektromos meghibásodás következtében. Rengeteg autós hosszú órákon át várt a dugóban és nagyon sokan arra kényszerültek, hogy a járművükben töltsék az éjszakát.

Hatalmas káosz a Csalagútnál Angliában: Rengetegen a kocsijukban éjszakáztak 3

Rengeteg kiránduló, nyaralni vagy épp hazalátogatni készülő utazó és kamionsofőr ragadt az angliai oldalon az M20-as Folkstone melletti szakaszán szombaton. Sokan még vasárnap reggel is több, mint három órát kellett, hogy sorban álljanak, mire átjutottak.

Az Eurotunnel elnézést kért a késésekért, és megerősítette, hogy a hatalmas dugót egy műszaki hiba okozta, amelynek következtében probléma adódott az áramellátással. Az értesülések szerint a meghibásodás következtében egy vonat tönkrement az alagútban, amelyről ezt követően evakuálni kellett az utasokat.

Azok közül, akik kénytelenek voltak az éjszakát autóikban tölteni, nagyon sokan kiakadtak és keményen kritizálták is az üzemeltetőt a helyzet „szervezetlen” és „kaotikus” kezelése miatt. Az egyik meglehetősen frusztrált utazó például azt írta a Twitteren, hogy már vagy 10 órája vártak, és még mindig nem tudtak felszállni a vonatra.

Egy másik kirándulni induló utas, Simon Moseley szombaton este 6 óra környékén írta azt, hogy reggel 9-kor érkeztek meg az alagút bejáratához, és azóta várnak arra, hogy felszálhassanak.

„Az üzemeltető részéről a kommunikáció nevetséges. Ételt sem adnak. Teljesen tönkreteszi a kirándulásunkat… Ha tudtuk volna, hogy akár csak negyedennyire rossza a helyzet, már akkor is a komppal mentünk volna” – tette hozzá.

„Nekünk azt mondták, hogy négy órás késésre kell számítani… Ez nagyjából kilenc órával ezelőtt volt. Körülbelül egy órával ezelőtt kezdtek el valamennyi minimális ételt kiosztogatni. Kaja alatt pedig egy konzerv macskakaját, és valami pürésített bébipapiszerűséget értek… De hát, gondolom örüljünk hogy egyáltalán adtak valamit…” – írta közösségi oldalán egy harmadik a dugóban ragadt személy.

„Teljes a káosz a Csalagút bejáratánál, jelenleg 4-5 órája álla forgalom, az étel és italautomaták üresek, a kajáért hatalmas sorokban várakoznak az emberek… és csak annyit mondanak nekünk, hogy alagút karbantartás… Jobban nem is kezdődhetne a kirándulás!” – írta Giles Mason.

Az Eurotunnel szóvivője annyit mondott csak, hogy alaposan átvizsgálják, hogy ez a meghibásodás hogyan fordulhatott elő, hogy máskor ilyen ne történhessen.    Forrás

Megosztás