Hatalmas esőzés Londonban: utcák kerültek víz alá a város több részén 1

London egyes részei egy időre víz alá kerültek, miután egy óra leforgása alatt hatalmas mennyiségű eső esett a brit fővárosra az éjszaka folyamán és a kora hajnali órákban.

Hatalmas esőzés Londonban: utcák kerültek víz alá a város több részén 3

Knightsbridge környékén az üzleteket is elárasztotta a víz több utcában is, miután a vízelvezető csatornák képtelenek voltak ekkora mennyiségű csapadékot elvezetni ilyen rövid idő leforgása alatt.

A Transport for London (TfL) reggel 7 óra előtt közölte, hogy legalább négy vonalon egyáltalán nem vagy csak súlyos késésekkel közlekednek a járatok.

Jelenleg komoly késésekre lehet számítani a Circle és District, a Hammersmith and City vonalakon, és kisebb késésekre a Piccadilly és a Metropolitan vonalakon. Paddington station-nél csak kifelé lehet jönni, és East Putney station pedig teljesen zárva van az árvíz miatt.

A London Overground is felfüggesztésre került ideiglenesen Kensington (Olympia) és Clapham Junction között.

Hatalmas esőzés Londonban: utcák kerültek víz alá a város több részén 4

A felhőszakadás miatt a hajnali órákban számos út víz alá került a fővárosban, az A4 -esnek például a be- és kifelé vezető szakaszát is elég erősen elöntötte a víz.

Hatalmas esőzés Londonban: utcák kerültek víz alá a város több részén 5

Camden, Hampstead, Aldgate és Croydon is a város azon egyéb területei közé tartoznak, ahol komoly elakadásokra lehet számítani a nagy esőzés miatt.

Hatalmas esőzés Londonban: utcák kerültek víz alá a város több részén 6

A Met Office twitteren azt írta, hogy a St James Parkban például az éjszaka folyamán alig pár óra alatt 35 mm csapadék hullott. Az M25-ösnek szintén több olyan szakasza is van, ahol áll a víz, ami miatt a forgalom csak lépésben tud haladni.

Hatalmas esőzés Londonban: utcák kerültek víz alá a város több részén 7

Forrás