31 nap sztrájk Nagy-Britannia legnagyobb repülőterén a nyáron 1

Nyáron masszív utazási káosz fenyegeti az utazni vágyók egész tömegét, mivel a Heathrow repülőtér biztonsági embereinek ezrei készülnek 31 napos sztrájkra a nyári csúcsidőszak kellős közepén.

31 nap sztrájk Nagy-Britannia legnagyobb repülőterén a nyáron 3

A hármas terminál biztonsági emberei, akik a múlt héten a sztrájk megtartása mellett szavaztak, most először csatlakoznak az ötös terminál és a repülőtér több másik szekciójának biztonsági szolgálatának a munkatársaihoz a munkabeszüntetésben.

A hosszan tartó, a fizetések körül kialakult vita ezen eszkalációja azt jelenti, hogy a légitársaságok jelentős része „zavarral, késésekkel és törlésekkel” szembesül a Unite szakszervezet szerint. Az 5-ös terminál dolgozóinka sztrájkja már korábban is várható volt és tudni lehetett, hogy erősen befolyásolja a British Airways nyári programját, de számos további légitársaság, köztük pl. a Virgin Atlantic, az Emirates, a Katar, a United, az American és a Delta is problémákkal szembesülhet az újabb bejelentés nyomán.

A következő napokra hirdettek sztrájkot sztrájkot:
  • Június: 24, 25, 28, 29 és 30
  • Július: 14, 15, 16, 21, 22, 23, 24, 28, 29, 30 és 31
  • Augusztus: 4, 5, 6 , 7, 11, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 24, 25, 26, és 27

Sharon Graham, a Unite főtitkára a következőket mondta: „A Unite felhívja a Heathrow repülőtér figyelmét arra, hogy a sztrájk a repülőtéren addig folytatódik, amíg tisztességes fizetési ajánlatot nem tesz dolgozóinak. Tévedés ne essék, tagjaink ebben a vitában megkapják a szakszervezet rendíthetetlen támogatását. [Heathrow] rosszul választotta ki a prioritásait. Ez egy hihetetlenül gazdag cég, amely ezen a nyáron nagy nyereségre számít. Az is várható, hogy hatalmas osztalékot fizet a részvényeseknek, miközben dolgozóinak alig marad valamijük hó végére, és sokkal kevesebb fizetést kapnak, mint más repülőtereken dolgozók.”

A Unite közleménye szerint a vita tovább éleződhet a következő hetekben. A biztonsági személyzet elutasította a 10,1 százalékos fizetésemelési ajánlatot, a szakszervezet kiemelte, hogy a bérek reálértéken 24 százalékkal estek 2017 óta. A Heathrow illetékesei eközben gyorsan megnyugtatták azokat az utasokat, akik idén nyáron az Egyesült Királyság legforgalmasabb repülőteréről terveznek repülni.

A Heathrow reptér szóvivője ezt mondta: „Az utasok megnyugodhatnak, hogy mindent megteszünk a sztrájk által okozott zavarok minimalizálása érdekében, hogy élvezhessék nyári szabadságukat. A Unite korábban már megpróbálta megzavarni a repülőteret szükségtelen sztrájkokkal a legforgalmasabb napjainkon. Mi továbbra is igyekszünk megvédeni utasaink nyári utazási terveit.”

„Az egyszerű tény továbbra is az, hogy a kollégák többsége nem támogatja a Unite sztrájkját. Egy kétéves inflációt verő béremelés már készen áll a kollégák számára, ha a Unite engedné, hogy ők is beleszóljanak. Folytatjuk a tárgyalásokat a Unite-tal a probléma megoldásáról.” Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után