Hőségriasztást adtak ki Anglia 6 területére: még magasabbra emelkedik a hőmérséklet a hétvégén 1

Ez a hétvége lesz az év eddigi legmelegebb hétvégéje Nagy-Britanniában, olyannyira, hogy az ország hat különböző területére vonatkozóan adtak ki hőségriasztást – közölte a Met Office, a brit meteorológiai intézet.

Hőségriasztást adtak ki Anglia 6 területére: még magasabbra emelkedik a hőmérséklet a hétvégén 3

A sárga színű hőségriasztásban szereplő hat régió: London, East Midlands, West Midlands, Kelet-Anglia, Délkelet és Délnyugat. A brit Egészségbiztonsági Ügynökség és a Met Office által kiadott riasztás péntek reggel 9 órától egészen hétfő reggel 9 óráig lesz érvényben. A meteorológiai intézet szerint csütörtökön és pénteken a hőmérséklet fokozatosan emelkedni fog országos szinten, majd szombaton akár a 29 fokot is elérheti a hőmérséklet egyes területeken a zivatarok beköszönte előtt.

Egyes területeken a hőmérséklet nem fog 15 – 16 C alá csökkenni, szemben a hét eleji körülbelül 3 C-os minimum hőmérséklettel. Az előrejelzések szerint szombaton a legmagasabb hőmérséklet London északi részén lesz várható.

Csütörtökön az Oscar vihar meleg levegőt hoz az Egyesült Királyság felé, ami a hőmérséklet emelkedését okozza, és várhatóan Délnyugat-Anglia és délnyugat Wales lesz a legmelegebb. Pénteken tovább melegszik a hőmérséklet, de Délnyugat-Anglia-szerte nagyobb lesz a záporok valószínűsége. Pénteken egyes helyeken akár 26 vagy 27 fokot is mérhetnek, leginkább Közép- és Dél-Anglia területén.

Dr. Agostinho Sousa, az UKHSA munkatársa a következőket mondta: „Az elkövetkező napokban valószínűleg megtapasztalhatjuk az év eddigi első tartósan meleg időszakát, ezért fontos, hogy mindenki gondoskodjon a hidratáltságról, miközben élvezi a napot.”

„Az előrejelzések szerint ezen a héten a hőmérséklet elsősorban a 65 év felettieket, illetve azokat veszélyezteti, akiknek valamilyen alapbetegségük van, például légúti vagy szív- és érrendszeri betegségekben szenvednek.”

“Ha vannak olyan barátai, családtagjai vagy szomszédai, akikről tudja, hogy jobban ki vannak téve a meleg időjárás hatásainak, fontos, hogy ellenőrizze őket, és győződjön meg arról, hogy tisztában vannak az időjárási előrejelzésekkel, és követik a szükséges tanácsokat.”

Az Egyesült Királyságban az idei év eddigi legmelegebb hőmérséklete május 30-án 25,1 C volt, amit a walesi Porthmadogban mértek.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után